Zweden

Vakantie Zweden

Zweden is twaalf keer groter dan Nederland. Zweden is binnen Scandinavië het grootste land met de meeste inwoners.

Vroeger had je twee verschillende bevolkingsgroepen in Zweden, de Zweden in Midden-Zweden Svaeland en de Goten in Zuid-Zweden het Götaland.

Zweden is één van de rijkste landen ter wereld met een verzorgingsstaat die voor veel landen als voorbeeld dienen.

Je kan Zweden in vier gebieden op delen, steden Stockholm en Göteborg, Svealand Midden-Zweden, Götaland in Zuid-Zweden, Norrland in Noord-Zweden.

De hoofdstad van Zweden is Stockholm.

Wat heb je nodig om Zweden binnen te mogen komen, een geldig paspoort of toeristenkaart. Huisdieren kunnen meegenomen worden, dit is wel een tijdrovende bezigheid.

Zweden heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Als je in Zweden wilt betalen dan betaal je met de Zweedse Kroon.

De taal die gesproken wordt in Zweden is Zweeds.

Zweden is een Koninkrijk.

Het klimaat wat in Zweden heerst is het gematigd maritiem klimaat, koele zomers, zachte winters en het hele jaar door neerslag in Zuid-Zweden. In bijna de rest van Zweden een continentaal klimaat en strenge winters en het hele jaar door neerslag. Langs de noordwestelijke grens met Noorwegen een toendraklimaat dat in de warmste maand de gemiddelde temperatuur lager is dan tien graden.

De accommodaties die in Zweden te vinden zijn, zijn de bekende Stugor houten vakantiebungalows. Deze bungalows zijn van eenvoudig tot luxe te huren. Deze bungalows komen steeds vaker voor in de vorm van een Stugby of Semesterbij in een vakantiedorpje.

Zweden is geschikt voor wintersport, doorreisroute, natuur en rustvakanties, stedentrips naar Stockholm en Göteborg, autovakanties en actieve vakanties.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.