Zuid Afrika

Vakantie Zuid Afrika

Zuid-Afrika is de meest zuidelijke bestemming van het Afrikaanse continent, doordat de apartheid afgeschaft is, is de weg vrij gemaakt voor het internationale toerisme.

Zuid-Afrika heeft veel te bieden voor de toerist. In Zuid-Afrika vind je een drieduizend kilometer lange kustlijn met stranden en wildparken, zoals het Krugerpark, het mooie landschap Blyde River Canyon en de tuinroute. Er zijn heelveel goede verblijfsaccommodaties te vinden, door het aangename klimaat trekt Zuid-Afrika veel toeristen aan.

Het toerisme in Zuid-Afrika zal de komende jaren met minstens dertig procent stijgen.

In Zuid-Afrika zijn er veel Nederlandse namen te vinden, dit valt vooral op bij de Nederlandse toerist. Zuid-Afrikaanse taal vertoont met het Nederlands grootte gelijkenissen, dit heeft te maken met de koloniale geschiedenis.

In de jaren zestienhonderd stichtte de Nederlander Jan van Riebeeck een handelspost voor de V.O.C. aan de Kaap de Goede Hoop. Later is hieruit het huidige Kaapstad ontstaan. Tot ongeveer achttienhonderd word de Kaapprovincie beschouwd als een Nederlandse Kolonie.

In Zuid-Afrika is het een uur later dan in Nederland, Zuid-Afrika kent geen zomertijd.

Zuid-Afrika heeft verschillende reizen, zoals individuele safaris, strandvakanties, combinatiereizen strand en safari, en het golftoerisme.

Pretoria is de hoofdstad van Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika is een Republiek.

Als je in Zuid-Afrika wilt betalen dan betaal je met Zuid-Afrikaanse Rand.

De talen die in Zuid-Afrika gesproken worden zijn Afrikaans en Engels.

Het klimaat wat in Zuid-Afrika heerst. het mediteraan klimaat, woestijn en steppeklimaat en een gematigd klimaat.In het zuidwesten van het land komt een mediteraan klimaat voor, het overgrote deel van het land heeft kenmerken van het gematigd zeeklimaat. Dit laatste komt door dat bijna de helft van het land op een hoogte van meer dan duizend meter hoogte ligt. Het aantal zonneuren in Zuid-Afrika behoort tot de hoogste van heel de wereld.Om hier naar toe op vakantie te gaan zijn de maanden oktober tot en met april de beste zomermaanden in Zuid-Afrika.

De verschillende accommodaties in Zuid-Afrika zijn hotels, comfortabel hotels treft je aan in de steden en toeristencentra. Sommige hotelketens werken met een hotelcouponboekje, waarmee men ter plaatse kan reserveren. Aan te raden bij individuele rondreizen. Country Lodges zijn luxe ingerichte landhuizen en boerderijen op het platteland. Rondavel dit zijn ronde hutten, met spits toelopende daken.

Wat heb je nodig om Zuid-Afrika binnen te mogen komen een geldig paspoort, geldig retourticket, vaccinaties zijn niet verplicht, worden wel aangeraden. Voor bepaalde gebieden worden malariatabletten aangeraden. Bij een bezoek aan Swaziland of Lesotho is een visum noodzakelijk. Dit is aan de grens verkrijgbaar.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.