Vietnam

Vakantie Vietnam

Vietnam is het land van de rijzende draak. Vietnam heeft een kustlijn van drieduizend kilometer, langs de Zuid-Chinese Zee. Vietnam heeft hele mooie landschappen. Er zijn kleurrijke rijstvelden, ruige berglandschappen, baaien met zandstranden en wuivende palmbomen en niet te vergeten een heldere blauwe zee.

In het zuiden van het land vormt de Mekong Delta een belangrijk natuurgebied. De baai van Halong is een geweldige baai in het natuurgebied. In deze baai liggen grillige rotseilandjes deze oogt als een Chinees schilderij. In dit gebied zijn ook panoramas te vinden in combinatie met de grotten. Het tropisch regenwoud op Cat Ba en archeologische sites, uit het nieuwe stenen tijdperk.

De natuur in Vietnam is erg mooi vooral voor de toerist om hier is een keer naar toe te gaan, of op vakantie of een mooie rondreis.

De steden Hue en Hoi an staan met hun historische cultuurattracties op de werelderfgoedlijst van Unesco.

De steden in Vietnam bieden veel variatie, veel steden hebben een levendige handelsgeschiedenis en tonen voorbeelden van de rijke Chinese bouwkunst. In Vietnam zijn er veel tempels, markten en fietsen.

In negentien vijfenzeventig is er vrede gesloten vanwege de Vietnames oorlog, hier zijn ook films over te vinden, verfilmingen van de Vietnamese oorlog.

De bevolking van Vietnam is zeer gastvrij, dit maakt het extra aantrekkelijk voor de toerist. Er is verschillend Vietnamees eten hier te krijgen, wat zeer lekker is.

Het toerisme in Vietnam is zeer snel ontwikkeld. In de jaren tachtig werd Vietnam opengesteld voor de toeristen.

Vietnam wordt vooral bezocht als mensen een rondreis maken, in deze rondreis zie je een hoop van Vietnam.

Vietnam is acht keer zo groot als Nederland.

De Hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Als je in Vietnam wilt betalen dan betaal je met de Vietnamese Dong.

De accommodaties die in Vietnam worden aangeboden zijjn hotelaccommodaties in verschillende klassen.

Vietnam is geschikt voor avontuurlijke rondreizen in kleine groepen per jeep onder leiding van een gids. Huren van een auto inclusief chauffeur. Avontuurlijke vakanties, waarbij de nadruk ligt op het landschap. Rondreizen per bus voor toeristen die van primitieve vakantie houden. Combinatiereizen Vietnam/Singapore of Hong Kong.

De talen die in Vietnam gesproken worden zijn Vietnamees en heel soms Engels.

Als je Vietnam binnen wilt komen dan heb je nodig een geldig paspoort tot zes maanden na terugkomst. Visum is verplicht en Malariatabletten worden aangeraden.

Het klimaat wat in Vietnam heerst is een tropische klimaat. De meeste neerslag valt in de maanden mei tot en met oktober. In deze maanden valt de neerslag in kortige hevige buien. De gemiddelde temperatuur bedraagt in Ho Chi Minh stad in de zomermaanden zesentwintig graden en in de wintermaanden negen graden. In Hanoi is het in de zomermaanden drieentwintig graden en in de wintermaanden vijf graden. Het beste reisseizoen is van november tot en met mei.

In Vietnam is het zes uur later dan in Nederland, Vietnam kent geen zomertijd.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.