Amerika

De Verenigde Staten van Amerika heeft een oppervlakte van iets meer dan negen miljoen vierkante kilometer, dat is bijna, misschien iets groter dan 250 keer Nederland. Er zijn immigranten uit Engeland gekomen de meeste zijn nakomelingen, Frankrijk, Ierland, Nederland, Itali?, Griekenland, de Balkan, Rusland en Polen. Het symbool van deze smeltkroes is het vrijheidsbeeld Statue of Libberty. In dit gebied zijn er ook groepen Spanjaarden, Mexicaanse Puertoricaanse en van Cubaanse afkomst.

De inwoners van De Verenigde Staten hebben een eigen President uitgekozen, De Verenigde Staten is een Federale Republiek, deze republiek bestaat uit vijftig staten, inclusief Hawai en Alaska, plus het district Columbia. De President kan voor vier jaar gekozen worden, en kan eenmaal een verlenging krijgen van vier jaar. Tijdens de ambtsperiode bewoont de President met zijn gezin het Witte Huis van Washington.

In de Verenigde Staten is er veel natuur te vinden, met reusachtige wouden, massieve hooggebergten met eeuwige sneeuw, laagvlakte met vruchtbaar bouwland, grote woestijnen, meren zo groot als binnenzee?n, hele mooie rivieren en watervallen, indrukwekkende stranden en duizenden natuurreservaten en nationale parken. Deze gebieden zijn natuurlijk erg belangrijk en aantrekkelijk voor de toeristen.

Het toerisme uit Europa richt zich vaak op drie regio?s: het noordoosten met steden als New-York en Washington. De staat Florida, winterzonbestemming en attractieparken. En de westkust met steden als San Fransisco en Los Angeles en vele nationale parken, zoals Yosemire National Park en Grand Canyon National Park.

Verschillende accommodaties in de Verenigde Staten zijn: hotels en appartementen in het toeristengebied.

Als je de Verenigde Staten binnen wilt komen dan heb je nodig een geldig paspoort, dat zes maanden na terugkeer nog geldig is. In de Verenigde Staten heb je geen visum nodig. Je kan gewoon naar de Verenigde Staten zonder Malariatabletten, inentingen of dergelijke.

De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington D.C..

Als je in de Verenigde Staten moet betalen dan betaal je met Amerikaanse Dollar.

De talen die hier gesproken worden is Engels en in het zuiden Spaans.

Er zijn verschillende klimaten in de Verenigde Staten zoals, gematigd zeeklimaat die kan je vinden aan de west en oostkust. In de Rockey Mountains vind je het hooggebergte klimaat. Het subtropisch klimaat vind je in het zuidwesten Californi? en in het zuidoosten in Florida. In The Great Plains vind je het woestijn en steppeklimaat. The Indian Summer is een bekend verschijnsel, dit is de warme nazomer, herfst tot in november.

Verschillende delen van de Verenigde staten hebben verschillende tijden vooral natuurlijk met Nederland:

Aan de oostkust heb je de Eastern Standard Time hier is het zes uur vroeger dan in Nederland.
The Great Plains daar heb je Central Standard Time hier is het zeven uur vroeger dan In Nederland.
In de Rockey Mountains, hier heb je Mountain Standard Time, hier is het acht uur vroeger dan in Nederland.
In de westkust heb je de Pacific Standard Time hier is het negen uur vroeger dan in Nederland.

De Verenigde Staten is geschikt voor natuurreizen met name door de Nationale Parken, dit is het westen van de Verenigde Staten. Standplaatsreizen, stedenreizen, winterzonreizen, avontuurlijke reizen, wintersport in de Rockey Mountains.

Als je hier naartoe op vakantie wilt gaan, dan moet je haast wel een rondreis maken voordat je echt weet wat jou mooiste plekje is, het is natuurlijk erg massaal en erg groot.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.