Corfu

Vakantie Corfu

Corfu en Kerkyra

Dit is het belangrijkste eiland van de Ionische eilanden. De zandstranden liggen voornamelijk aan de noord en westkust. De oostkust heeft veel kiezelstranden.
Corfu-stad is een belangrijke strandbestemming. De belangrijke badplaatsen zijn Paleokastritsa, Agios Gordis en Glyfada (aan de westkust), Gouvia, Benitses Dassia, Acharavi en Corfu stad (oostkust).
Wat een belangrijk excursiedoel is Corfu-stad, met de Venetiaanse vesting en in de directe omgeving van de stad het paleis Achilleion nu is dit een casino.

Van noord naar zuid de Ionische eilanden Paxos, Antipaxos, Levkas, Ithaki, Keffalinia en Zakynthos. Het eiland Levkas is verbonden door een brug met het vasteland.
De oostkust is verder toeristisch ontwikkeld met veel strandbestemming.
Kefallinia heeft een rustige strandbestemming. Na Corfu is Zakynthos de belangrijkste Ionische strandbestemming.
De bekendste badplaats is Laganas. Op dit strand leggen schildpadden hun eieren. Hier kan u ook diepzeeduiken.

De verschillende aanvlieghavens voor de Ionische eilanden zijn Corfu, Zakynthos en Preveza op het vasteland. Flottielje zeilen is zeer populair via een vastgestelde route onder begeleiding van een moederschip naar een bepaalde bestemming zeilen. Corfu is toeristisch zeer interessant vanwege de aanwezige bloemenpracht, vandaar de naam bloemeneiland.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.