Vakantie Cuba

Vakantie Cuba

Als u van plan bent uw vakantie in de Cuba te vieren is het toch een must om iets van dit prachtige land te weten. Hieronder vind u wat geschiedenis over Cuba en diverse vakantie tips die u moet weten om uw vakantie naar cuba een heerlijke en leuke vakantie te maken.

De Spanjaarden hebben het eiland Cuba ontdekt, tot achttienhonderdnegentig ongeveer, bleef Cuba een Spaanse kolonie. Later werd Cuba een onafhankelijk land onder toezicht van de Verenigde Staten. In negentienhonderdzestig ongeveer werd Cuba een communistisch land, onder leiding van Fidel Castro. De Cubaanse regering is er achtergekomen dat het toerisme een grote bron van inkomsten en buitenlandse valuta oplevert. Cuba is bekend vanwege Fidel Castro, de schrijver Hemmingway, het Cubaanse Suikerriet, de Cubaanse rum en sigaren. Wat minder bekend is bij de Europeanen zijn de witte stranden, de bergen tot een hoogte van bijna zesentwintighonderd meter, de gastvrije bevolking en de culturele erfenissen van de Spanjaarden en de Amerikanen. Cuba is drie keer zo groot als Nederland. De taal die in Cuba gesproken wordt is Spaans.

Als je tijdens je Vakantie in Cuba wilt betalen dan betaal je met de Cubaanse Peso, niet alle creditkaarten worden geaccepteerd.

Als je echt iets wilt zien tijdens je vakantie in Cuba raden wij je aan om een van de volgende vakanties te boeken:

Rondreizen Cuba per bus, Rondreizen Cuba per auto, fly drive vakantie Cuba, rondreizen Cuba in combinatie met strandvakanties.

Hieronder meer over Rondreizen en de diverse mogelijkheden.

Voor een Vakantie in Cuba heb je een geldig paspoort nodig, die moet zes maanden na aankomst geldig zijn. Een visum is verplicht in Cuba en een geldig retourticket. Het klimaat dat in Cuba heerst is het Savanne klimaat. In de zomermaanden, mei, juni, juli, augustus en september komt de gemiddelde temperatuur vaak boven de dertig graden uit. De meeste dagen met neerslag bevinden zich in de maanden juni tot en met oktober.

Het beste reisseizoen is gedurende de maanden november tot en met april.

In Cuba vind je langs de kust in de grotere badplaatsen moderne hotels, waar men goed Engels spreekt. In de binnenlanden zijn de accommodaties van mindere kwaliteit en wordt er slecht Engels gesproken. Het ontbijt en diner is vaak in buffetvorm.

In Cuba is het zes uur vroeger dan in Nederland.

Vakantie Cuba - Rondreizen

Er zijn een tal van rondreizen mogelijk in Cuba. Zo kan je geheel verzorgt per huurauto of cuba per bus (openbaar vervoer). gemiddelde vakantieduur van de rondreis is 20 a 21 dagen. Met een Rondreis in Cuba maak je van alles mee. Je komt natuurlijk op de witte stranden maar ook in kleine Cubaanse dorpjes en steden als Trinidad, het tropische woud, tabaksvelden en ga zo maar door. Een Vakantie en Rondreis naar Cuba heeft veel te bieden. De Prijzen voor een rondreis in Cuba beginnen rond de €1000, Dit is dan voor het totaalpakket inclusief De Vlucht naar Cuba en terugreis, eventuele auto huren, overnachting tijdens de rondreis. Ontbijt is inbegrepen. Het verschilt echter per plaats of de maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. hierover kunt u informatie vinden bij de reisagent. Houdt er dus rekening mee dat op sommige plaatsen uzelf voor uw maaltijd moet betalen.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.