Australie

Vakantie Australie

Het werelddeel Australie, de letterlijke vertaling is Zuidland, een reusachtig eiland dat meer dan tweehonderd keer zo groot is als Nederland, terwijl er ongeveer net zoveel mensen wonen als in Nederland.

Er wordt vaak verteld dat James Cook de ontdekker van Australie ( Down Under ) is, aan het eind van de achttiende eeuw zou hij Australie ontdekt hebben. Zijn naam komt regelmatig voor op plekken van Australie, maar waarschijnlijk was een onbekende Portugees hem al voor geweest in de zestiende eeuw.

In de geschiedenis van Australie heeft een Nederlander ook een grote rol gespeeld.

Tasmani? is een eiland die ten zuiden ligt van Australie en is vernoemd naar Abel Tasman, Abel Tasman heeft dit eiland ontdekt.

Australie heeft verspreid over het land nationale parken, deze zijn aangelegd voor de Flora en Fauna?s van kangoeroes en koala?s om te beschermen en te behouden.

Op veel plaatsen zijn er overblijfselen te zien van de veertigduizend jaar oude cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Australie, de Aboriginals.

In het zuidoosten van Australie kan in de winter geskied worden . Langs de oost en westkust liggen mooie stranden en in het noordoosten ligt voor de kust een tweeduizend kilometer groot koraalrif het Great Barrier Reef.schitterende vakantie naar Australie Sydney

Het is onmogelijk voor toeristen om in een paar weken het hele land door te reizen, zelfs als je een jaar rondreist heb je nog niet alles gezien van Australie.

Er gaan heelveel backpackers naar Australie, het is een land wat enorm trekt.

Australie is een federale staat, Australie is lid van het Britse gemene best. De Britse Koningin wordt vertegenwoordigt door de Gouverneur Generaal.

Australie is geschikt voor familie bezoek, backpackers en combinatie, natuur en strandvakantie Great Barrier Reef.

Wat heb je nodig om Australie binnen te mogen komen, een geldig paspoort en een visum. Vaccinaties zijn niet nodig, maar wel een goede zonnenbrandcreme vanwege het gat in de ozonlaag boven Australie.

De hoofdstad van Australie is Canberra.

De talen die in Australie gesproken worden zijn Engels, Slang -taal Strine.

Als je in Australie wilt betalen dan betaal je met de Australische Dollar.

De verschillende accommodaties die te vinden zijn in Australie. In de steden tref je veel hotels aan in verschillende klassen. Motels bevinden zich langs de grote wegen. De kwalitatief goede campings liggen verspreid over het hele land. De meeste hebben faciliteiten voor motorhomes.

In Australie heb je de Guest hotelpass dit is een hotelvoucher systeem dat geldig is bij verschillende hotelketens.

Australie is zo groot dat het land verdeeld is in drie tijdzones. Het tijdsverschil met Nederland varieert van zeven uur later in het westen tot negen uur later in het noorden en oosten. In de meeste delen van Australie geldt de Daylight Saving Time, zomerijd is van oktober tot en met april.

Het klimaat wat in Australie heerst is het savanneklimaat dat komt voor in het noorden van Australie. Steppe en woestijnklimaat vind je in het binnenland van Australie. In het zuiden en oosten kom je het zeeklimaat tegen. het verschil is dat het zuiden droge zomers heeft en dat in het oosten het gehele jaar door neerslag valt. In het noordoosten komt het AF klimaat voor, tropisch regenwoud. Door de ligging op het zuidelijk halfrond is het in Australie zomer van november tot en met april en winter van mei tot en met oktober. Het beste reisseizoen is afhankelijk van de regio die men gaat bezoeken.

Geef een reactie