Turkije

Vakantie Turkije

urkije bestaat uit twee Europese gedeeltes Thaci en Aziatisch gedeelte Anatoli. Deze twee delen zijn van elkaar gescheiden door de Bosporus, de Zee van Marmara en de Dardanellen die samen de verbinding vormen tussen de Zwarte Zee en de Egesche Zee. De hoofdstad van Turkije is Ankara.

In dit land zijn veel kunstschatten te vinden van een cultuurrijk verleden. De toeristische mogelijkheden komen ook steeds meer in de belangstelling. Prachtige zandstranden, de ongerepte natuur van de berggebieden, erg veel zon, sprookjesachtige geologische formaties, een heel aparte maar smaakvolle keuken. Er zijn ook hele mooie museums die bezocht kunnen worden, de oosterse bekoring van moskeen, paleizen en bazaars. Mooie en grote hotels en vooral goed. In Turkije zijn er meerdere mogelijkheden want u kunt echt zoveel combinaties, lekker genieten van de zon en het strand, maar ook watersporten dat is dan weer perfect te combineren met het bezoeken van boeiende steden en bouwwerken.Het land heeft een oppervlakte van 780.000 vierkante kilometer dat is ongeveer 20 keer groter dan Nederland. Er zijn ongeveer 66 miljoen inwoners, negentig procent daarvan zijn Turken. Het aantal minderheidsgroeperingen is groot Koerden, Arabieren en Grieken en verder nog Armenirs, Georgirs, Bulgaren en Tsjeskesken. Achtennegentig procent van de bevolking is Islamiet. De grondwet erkent vrijheid van godsdienst voor niet moslims, dat zijn onder meer katholieken, Grieks-Orthodoxen en Joden. In het jaartal 1923 op 29 oktober werd de republiek Turkije officieel uitgeroepen, met Moustafa Kemal als haar eerste president (Ataturk). Deze man streefde ernaar om van Turkije een moderne westerse staat te maken. Dit bracht vele gevolgen met zich mee, De stad der Sultans Istanbul werd ontdaan van zijn titel vroeger hoofdstad van Turkije. Toen er in Turkije een republiek plaatsvond was er meteen een startschot voor de omschakeling van agrarische samenleving, naar een industrile samenleving. Vijftig procent van de bevolking werkt nog in de veeteelt en landbouw. De economie in Turkije is de laatste jaren gedeeltelijk gebaseerd op het ontwikkelen van toeristische gebieden aan de west en zuid kust.

Veel hotels en appartementen in de verschillende toeristencentums. Het klimaat dat in Turkije is, is het Middellandse Zeeklimaat in de kustgebieden. Continentaal klimaat, met in het westen zeer weinig neerslag gedurende het gehele jaar en in het oosten redelijk wat neerslag die verdeeld is over het gehele jaar. Met verschillende vervoersmogelijkheden kan je Turkije bereiken, met vliegtuig erg veel aanvlieghavens. Met de trein is het niet mogelijk, er zijn geen directe verbindingen uit Nederland, wel is er een Istanbul Express. Met de boot vanuit Nederland is ook niet te doen het is wel mogelijk om vanuit Itali en Griekenland, zijn er veerverbindingen naar onder andere Istanbul, Izmir, Kusadasi, Bodrum en Antalya. De belangrijkste cruisehaven van Turkije is Kusadasi. Met de auto is het moeilijk bereikbaar.

Het land is geschikt voor meerdere vakantiegangers zowel veel zon en strandvakanties naar onder andere Turkse west en zuid kust en Culturele reizen naar onder andere Istanbul en Anatoli.Gezondheidsbepalingen in oostelijk Turkije worden inentingen tegen hepatitus A, DTP en tyfus geadviseerd. In Turkije is er een tijdsverschil van 3 uur later dan in Nederland. Wat vooral kenmerkend is voor Turkije Badhuizen (Hammam), theehuizen, souvenirs goud, lederwaren, halfedelstenen (Onyx) en tapijten, Orintaalse shows met buikdanseressen.

Goedkoop Turkije

Voor een goedkope vakantie gaat u naar Turkije, vandaar ook de titel van dit Kopje "Goedkoop Turkije".

Turkije is al een tijd in opmars als vakantie oord. Dit komt vooral door de goedkope reizen, de aantrekkelijke stranden en de mooie resorts.Hoogst waarschijnlijk zal u als u een goedkope vakantie naar Turkije boekt in 1 van deze prachtige resorts terechtkomen. Deze resorts zijn over het algemeen 4 a 5 sterren, altijd all inclusive en voorzien van alle mogelijke faciliteiten. U komt niets te kort. De nieuwere resorts beschikken ook over steeds grotere en meer uitgebreidere zwembaden en zwemparadijzen.

Het eten in deze resort is over het algemeen goed te noemen.

Ook in de overheerlijke restaurant en prachtige winkel promenades kunt u heerlijk u hart ophalen.

De meest goedkope vakantie maakt u buiten het hoogseizoen. dan kunt u meestal tot meer dan 50% korting besparen op de hoogseizoen prijzen.

Buiten dit alles heeft Turkije nog veel meer te bieden zoals u hierboven al kon lezen en maakt dit Turkije een land voor de ideale Goedkope Vakantie en Zonvakantie. En doop ik Turkije hierbij om tot "Goedkoop Turkije".

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.