Thailand

Vakantie Thailand

Thailand is een populaire vakantiebestemming in zuidoost-Azi. Thailand wordt ook wel "Het Koninkrijk met de glimlach genoemd". Deze uitspraak geeft aan hoe de toeristen zich voelen in Thailand. De Thaise glimlach wordt vaak in verband gebracht met gastvrijheid en vriendelijkheid. Dit speelt vooral een rol bij het Thaise geloof: het Boedhisme. Als toerist moet je goed oppassen dat je glimlach niet verkeerd uitpakt, want de inwoners kunnen zeer slim en uitgekookt zijn.

Het Boedhisme in Thailand wordt aangegeven door mooie tempels en monniken met oranje pijen, goed vertegenwoordigt in het straatbeeld. Hier zijn veel beelden, offerplaatsen en tempels die regelmatig bezocht worden door de Thaise bevolking. Hier vindt de gejaagde westerse mens rust bij het monotone gezang van de monniken.

In Thailand heb je ook veel natuur, in het noorden van het land zijn mooie landschappen te zien. Voor de liefhebbers van stranden is er ook een veelzijdig aanbod, vooral langs de Golf van Thailand en op Phuket aan de Andamanse Zee.

Thailand biedt de toerist veel mogelijkheden op het gebied van culturele rondreizen, strandvakanties en stedenreizen, hierdoor heeft het land de toerist veel te bieden.

Bangkok is een Gateway naar zuidoost-Azi. Je ziet dit terug in de stopover-arrangementen voor passagiers die op weg zijn naar een verdere bestemming.

Er zijn ook nadelen in Thailand te vinden, zoals een stad als Bangkok is erg druk, heeft veel verkeersproblemen en een sterke luchtverontreiniging. Een ander nadeel is het sextoerisme, deze is ontstaan tijdens de Vitnamoorlog, toen Amerikaanse soldaten met verlof naar Bangkok kwamen en daar de massagehuizen en bordelen bezochten. Later kwamen er ook vanuit Europa vele voornamelijk mannelijke toeristen naar Thailand om zich hier te laten verwennen, zowel door Thaise mannen als vrouwen. Thailand wilt graag van dit imago afkomen, daarom richt Thailand zich steeds meer op de meer koopkrachtige toerist die meer op kwaliteit let. Hierdoor voert Thailand een actief beleid ten aanzien van het duurzame toerisme.

Een ander belangrijk probleem wat zich voordoet in Thailand, is illegaal bomen kappen van bossen, omdat nu de natuur beschermd wordt, zijn er nu zevenenzeventig nationale parken en driendertig wildreservaten in Thailand, van de bergbossen in het noorden tot aan de koraalriffen in het eilandengebied.

Thailand betekend letterlijk vertaald "Het land van de vrijen". Thailand is altijd zelfstandig geweest, Thailand is ook een tijdje bekend geweest onder de naam Siam.

De hoofdstad van Thailand is Bangkok.

Als je in Thailand moet betalen dan betaal je met Thaise Baht.

De verschillende accommodaties zijn hotels en bungalows, in de steden en in de belangrijkste toeristencentras tref je veel luxe tot zeer luxe hotels aan. In het zuiden liggen de bungalows vaak direct aan het strand.

Het klimaat in Thailand is een tropisch regenwoudklimaat. De beste tijd om Thailand te bezoeken zijn de maanden november tot met januari, het is er dan relatief koel vijfentwintig tot vijfendertig graden. In de maanden februari tot en met mei is het droog en heet rond de dertig graden. In juni tot en met september regent het veel, in de vorm van korte hevige buien, moessonregens.

Thailand is geschikt voor cultuurvakanties, actievevakanties, sportieve vakanties, strandvakanties en combinatiereizen. Een combinatie reis dan ga je ook via Maleisi en Singapore.

Om Thailand binnen te mogen komen heb je een geldig paspoort nodig, die moet geldig zijn, tot zes maanden na terugkomst. Een visum is verplicht bij een verblijf van meer dan dertig dagen. Gezondheidsbepalingen worden toch wel malariatabletten aanbevolen en een inenting tegen DTP.

Thailand heeft een tijdsverschil met Nederland het is in Thailand zes uur later. In Thailand is er geen zomertijd.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.