Tanzania

Vakantie Tanzania

Tanzania heeft een andere ontwikkeling meegemaakt dan het buurland Kenya. Tanzania was meer afwachtend naar het toerisme toe. Kenia heeft zoveel mogelijk kansen aangegrepen om het land voor de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Het is duidelijk dat het toerisme in Tanzania langzamer is gegaan dan in Kenya.

Als er naar de dieren gekeken wordt, komt het verschil van de ontwikkeling beter naar voren.

Tanzanie is een Republiek.

In Tanzania heb je verschillende soorten reizen zoals, rondreizen en safaris. De kleine rondreizen worden uitgevoerd in mini bussen en Jeeps. Voor de grote expedities worden speciaal uitgeruste trucks gebruikt.

Wat heb je nodig om Tanzania binnen te mogen komen een geldig paspoort, een geldig retourticket en een visum.

Vaccinaties zijn niet verplicht, het is wel aan te raden om contact op te nemen met het GGD.

In Tanzanie is het twee uur later dan in Nederland.

Naast de vele diersoorten is er in Tanzania, landschappelijk gezien alles aanwezig tot een waar toeristenland. Tanzania is achtentwintig keer zo groot als Nederland. Het strandtoerisme in Tanzania is nauwelijks ontwikkeld. Veel combinatiereizen met Kenya.

Tanzania heeft gekozen voor de aanleg van wildreservaten waarbij het behoud van de Flora en Fauna op de eerste plaats komen en daarna pas naar de wensen van de toeristen gekeken wordt.

Als je in Tanzania wilt betalen dan betaal je met de Tanzaniaanse Schilling.

Dar Es Salaam was vroeger de hoofdstad van Tanzania, door de centrale ligging is gekozen voor Dodoma als nieuwe hoofdstad.

Tanzania is een Republiek.

De accommodaties zijn te vinden in de grotere steden bijvoorbeeld hotels. Lodges in nationale parken, in het binnenland zijn er bijna geen commerciele verblijfsaccommodaties aanwezig.

Het klimaat wat in tanzania heerst is het savanneklimaat, steppeklimaat en het hooggebergte klimaat.

Het kustgebied heeft een savanneklimaat, verder landinwaarts is er sprake van een steppeklimaat en in hogere delen van het berggebied Kilimanjaro is sprake van een hoogtegebergteklimaat. De aanwezigheid van de heelveel meren heeft een temperende invloed op de temperaturen in die gebieden.

Om naar Tanzania op vakantie te gaan is de beste reistijd van eind juni tot en met september.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.