Sri Lanka

Vakantie Sri Lanka

Sri Lanka betekent letterlijk het schitterende eiland, Sri Lanka heeft de toerist veel te bieden.

De cultuur die in Sri Lanka is zijn vele boeddhistische bezienswaardigheden en de koloniale overblijfselen van de Engelsen en de Hollanders.

De beroemde Ceylon thee, deze herinnert zich aan de Britse tijd tot aan de onafhankelijkheid tot in negentienhonderd zoveel, toen Sri Lanka Ceylon heette.

Sri Lanka is anderhalf keer zo groot als Nederland.

Sri Lanka heeft witte zandstranden en een bergachtig binnenland, met mooie natuurgebieden.

Een trouwreis naar Sri Lanka is natuurlijk ook erg bijzonder, hier kan je officiel trouwen met of zonder familie en inclusief een hele ceremonie.

In het noorden en een deel van het oosten geldt soms een negatief reisadvies, vanwege de onlusten die te maken hebben met de onafhankelijkheidsstrijd van de Tamils.

In de toeristengebieden merkt men er doorgaans weinig van.

Sri Lanka is een republiek.

De hoofdstad van Sri Lanka is Colombo.

De talen die gesproken worden in Sri Lanka zijn, Singalees ook wel Sinhala genoemd en Tamil. Voor de toerist wordt er Engels gesproken.

e accommodaties die in Sri Lanka zijn, zijn klassieke hotels uit de Britse tijd of in hotels ingericht in de traditionele Sri Lanka stijl, de toerist verblijft tijdens een rondreis of een strandvakantie in een hotel.

Sri Lanka heeft een tijdsverschil van viereneenhalf uur in de winter en drieneneenhalf uur in de zomer later dan in Nederland.

Sri Lanka is geschikt voor combinatiereizen met India of de Malediven. Trouwreizen, strandvakanties gekoppeld aan een cultuurvakantie. Rondreizen per bus of per auto met chauffeur.

Als je wilt betalen in Sri Lanka dan betaal je met Sri Lanka Rupee.

Wat heb je nodig om Sri Lanka binnen te mogen komen, een geldig paspoort tot zes maanden na terugkomst. Visum wordt gratis verstrekt voor een verblijf niet langer dan dertig dagen. Een geldig retourticket.

Geadvisseerd wordt malariatabletten, inentingen tegen Cholera, Tyfus en Geelzucht.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.