Tenerife

Vakantie Tenerife

Badplaatsen zijn Playa de las Americas de populairste badplaats met diverse stranden, deels kunstmatig aangelegd met behulp van Saharazand. Los Christianos evenals Playa de Las Americas gelegen aan de zuidkust. Puerto de La Cruz dat is het oudste toeristenplaats van Tenerife, gelegen in het groene noorden van dit eiland.

De verschillende excursiedoelen die u hier kunt doen zijn Pico del Teide met 3718 meter hoogste punt van Spanje. Met de kabelbaan kan u deze vulkaankrater bekijken, rondom de top ligt een uitgestrekt maanlandschap: Las Canadas.
Vallei van Orotova, beroemd vanwege de botanische tuinen. Natuurschoon staat Tenerife nummer 1 en heeft daarnaast mogelijkheden voor zon en strandtoerisme.

Tenerife heeft twee vliegvelden, waarvan Tenerife zuid, Reina Sofia wat de internationale luchthaven is. Tenerife noord wordt alleen voor binnenlandse vluchten gebruikt.

Door touroperators worden steeds meer combinatiereizen aangeboden, bijvoorbeeld een verblijf op Tenerife gecombineerd met een verblijf op een van de kleinere eilanden La Gomera of El Hierro. Een huurauto is hier vaak bij inbegrepen. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife.