Sevilla

Vakantie Sevilla

Sevilla deze stad organiseerde in 1992 wereldtentoonstelling Expo 92.
Enkele belangrijke bouwwerken zijn: de Giralda is gebouwd als een vierkante minaret, zo fraai dat de christenen deze na de reconquista ( de herovering op de Moren ) hebben gepromoveerd tot klokkentoren bij de kathedraal.
De kathedraal is gebouwd in de vijftiende eeuw in gotische stijl, de grootste kathedraal van Spanje deze kathedraal is gebouwd op de ruïne van de voormalige moskee.

Cordoba is gelegen aan de Guadalquivir, in deze stad zijn de belangrijke bouwwerken de Mesquita dit was vroeger de belangrijkste moskee in Europa, later is het verbouwd tot christelijke kerk. De Mesquita rust op ca. 800 pilaren. Verder heb je ook nog een kathedraal die in een moskee is gebouwd.

De Barrio de la Luderia, vroeger was dit een joodse wijk, nu een interessante wijk met smalle straatjes en witte huisjes. Granada is gelegen aan de voet van Sierra Nevada. Deze stad is beroemd vanwege het Alhambra het lusthof van de Sultans in Moorse tijd. Dit complex bestaat uit kerken, paleizen, tuinen en kastelen. Naast het Alhambra is een zomerverblijf met prachtige tuinen aangelegd, het Genarlife.

Verschillende touroperators bieden rondreizen aan door Andalusië. In de zomer is de temperatuur zeer hoog, Sevilla wordt ook wel gezien als een van warmste steden ter wereld. De meest geschikte reisperioden zijn dan ook het voor en het najaar, als de temperatuur zachter is. Andalusië is ook bekend vanwege de talrijke culturele evenementen. Semana Santa ( de heilige week voor Pasen ) en daarop volgende Feria de folkloristische feestweek in Sevilla.