Pyreneeen en Andorra

Vakantie Pyreneeën en Andorra

De Pyreneeën vormt de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje. Afstand van Utrecht naar Andorra is ongeveer 1200 kilometer.

Andorra is een zelfstandige ministaat met een oppervlakte van ruim 450 vierkante kilometer. Deze kleine bergrepubliek valt rechtstreeks bestuur van de Fransen en Spanjaarden. De bevolking is van Catalaanse oorsprong. Andorra la Vella is de hoofdstad. Deze stad is erg aantrekkelijk bij de toerist vanuit de Spaanse en Franse kuststreken, vooral voor belasting vrije inkopen. Pas de la Casa en Arisnal wintersportplaatsen in opkomst, die ook door Nederlandse touroperators worden aangeboden.

De Pyreneeën met het nationale park Ordessa, vormen een mooi prachtig natuurgebied met steile bergtoppen beboste hellingen en schilderachtige dorpjes in groene dalen. Pyreneeën zijn erg geschikt voor actieve vakanties bijvoorbeeld bergbeklimmen en wandelen. De Spaanse Pyreneeën is minder goed ontsloten dan het Franse deel.
Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten in Andorra. Toch zijn de groeimogelijkheden voor voornamelijk de wintersport beperkt door de geringe omvang van het land en de beperkte skimogelijkheden.