Lanzarote

Vakantie Lanzarote

Puerto del Carmen dit is de plaats met de mooiste stranden, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland. Playa Blanca een voormalig visserdorp in het zuiden. Costa Tequise daar zijn veel watersportmogelijkheden.

De verschillende excursiedoelen die u kunt gaan doen is het Timanfanya kratergebied in het zuidwesten. Dat is een nationaal park met meer dan 100 oude vulkanen, die als vuurbergen montanas del fuego in een soort maanlandschap liggen.
Hier bevindt zich ook een ondergrondse grot genaamd Jameos de Agua die is ingericht als een van de mooiste nachtclubs. Jeepsafari’s over grotendeels onverharde wegen kriskras over het eiland. Lanzarote is het meest oostelijk gelegen eiland, zo een 100 kilometer uit de Marokkaanse kust door de passaatwinden vanuit de Sahara heeft men voornamelijk het zuidoosten een uitzonderlijk droog klimaat.
Vulkanische oorsprong is het meest waarneembaar door zwarte lavavelden en bruine rotsen, lavastranden en een bizar maanlandschap, dat grotendeels ontstaan is door een zes jaar durende vulkaanuitbarsting in de achttiende eeuw. De hoofstad is Arrecife en hier is ook de aanvlieghaven.

Veel touroperators bieden hier ook weer een combinatiereis aan met het zuidelijker gelegen Fuerteventura, hetzij als dagexcursie, of twee in één vakantie.
De overtocht tussen Playa Blanca ( Lanzarote ), en Corralejo ( Fuerteventura ) duurt ongeveer 40 minuten.