Ibiza

Vakantie Ibiza

Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen en ligt daardoor het dichtst bij Spaanse vasteland ongeveer 150 kilometer van de Costa del Alzahar. Om van Amsterdam naar Ibiza te vliegen duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten per charter geen rechtstreekse lijnvluchten.

De badplaatsen zijn San Antonio Abad, dat is een eenvoudig vissersdorp aan de noordwestkust, dat is uitgegroeid tot Ibiza’s druk bezochte toeristenplaats. Talamanca, Playa d’en Bossa en Figueretas de badplaatsen in de buurt van Ibiza stad dat zelf geen strand heeft.

Santa Eulalia del rio aan de oostkust. Goede zandstranden zijn hier erg weinig, hiervoor gaat men naar het nabijgelegen Es Cana en Cala Llonga.

De verschillende excursiedoelen die u hier kunt doen zijn dat is Ibiza stad, dat is tevens ook de hoofdstad van dit eiland. In de jaren vijftig werd het een geliefde verzamelplaats voor kunstenaars, hippies, later een hippie oord en een belangrijke toeristen bestemming. Bezienswaardig is D’alt Vila de hooggelegen oude stad van Ibiza.

Bootexcursie naar het eiland Formentera. De kunstenaarsmarkt van Es Cana. Ibiza heeft altijd al iets artistieks gehad, kunstenaars, hippies, de jet set etc. Tegenwoordig is het vooral een massabestemming met een aantrekkingskracht voor de jeugdige reizigers. Ibiza is minder bergachtig dan Mallorca.

Het eiland heeft niet zoveel zandstranden, wel veel cala’s dat zijn rotsachtige inhammen. Dit eiland wordt ook wel het witte eiland genoemd vanwege de talrijke kubusachtige witgekalkte huisjes vooral in de hoofdstad.