Gran Canaria

Vakantie Gran Canaria

De badplaatsen zijn Playa del Ingles de belangrijkste badplaats van dit eiland, gelegen aan de zuidkant. Maspalomas San Augustian en Campo international, badplaatsen die in de schaduw van Playa des Ingles liggen en samen het toeristische hart van Gran Canaria vormen.
Puerto Rico ook aan de zuidkust maar dan iets westelijker.

De verschillende excursiedoelen die u kunt maken is tochten of safari’s per jeep, kameel of ezel naar het bergachtige binnenland bijvoorbeeld naar Cruz de Tejada het hoogste punt van Gran Canaria.
Las Palmas de hofstad gelegen op de noordoostpunt, voor toeristen die de gezelligheid van een grotere haven stad verkiezen boven de moderne toeristencentra in het zuiden. Nadeel is het wisselvallige klimaat met duidelijk meer kans op regen.

Gran Canaria is als strandbestemming nummer 1 onder de eilanden, dit eiland wordt door alle grote touroperators aangeboden. De aanvlieghaven is Las Palmas, maar de luchthaven ligt bijna halverwege Las Palmas en de toeristencentra aan de zuidkust. De zuidkust is toeristisch gezien het sterkst ontwikkeld. De badplaatsen zijn modern ingericht en bestaan grotendeels uit urbanizaciones. Interessant zijn de duingebieden achter de zandstranden in het zuiden, noordwaarts wordt het eiland meer bergachtig, natter en groener.