Barcelona, Salou, Costa Dorada

Vakantie Barcelona, Salou, Costa Dorada

Barcelona hoofdstad en centrum van Catalonië, het is ook de grootste havenstad aan de Middelandse Zee. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te zien zoals De Sagrada Familia dat is een kerk die nog niet afgebouwd is met twaalf torens van de Spaanse architect Gaudi. Met behulp van giften en fondsen wordt de bouw van de kerk betaald, deze kerk met nog andere kerken is uitgegroeid tot een belangrijk symbool van de stad door de fantasierijke vormgeving.
De Barrio Gotica de Gotische wijk het oude stadsdeel met oude gebouwen, nauwe straatjes en gotische kathedraal uit de dertiende eeuw.

De grote flaneerboulevard De Ramblas aan de rand van de Barrio Gotico die loopt vanaf het standbeeld van Columbus bij de haven tot het centrale plein, de Plaza de Cataluna.

In deze Costa staat een hoge heuvel van 200 meter hoog deze heuvel is genaamd Montjuïch, vanaf deze plek heb je een geweldig uitzicht over de stad en de haven, hier vindt men onder andere het olympische stadion die gerenoveerd is in 1992 naar aanleiding van het olympische spelen.
En het Pueblo Espanol een park waar verschillende gebouwen op ware grootte zijn nagemaakt ( te vergelijken met het openluchtmuseum in Arnhem ).

Het geweldige voetbalstadion, Het Camp Nou Stadion van FC Barcelona, heel fraai voetbalstadion van de wereld.

Dan hebben wij ook nog de plaats Salou is een zeer belangrijke vakantieplek en erg modern, met veel hoge appartementsgebouwen, een prachtige boulevard en breed zandstrand, het grote attractiepark Port Aventura is ook in Salou te vinden.
Andere belangrijke badplaatsen zijn Calafell, Cambrills en Sitges.
De verschillende excursiedoelen zijn:

  • Montserrat, champagnekelders van Codorniu.
  • Tarragona, een door de Romeinen gebouwde stad, waar nu nog de vestingmuur en een theater te bewonderen zijn.

Gouden kust betekent Costa Dorada deze kust kenmerkt zich door brede goudkleurige zandstranden, die geleidelijk in zee aflopen en dus zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Barcelona links

Barcelona opzijnbest