Costa Del Sol

Vakantie Costa Del Sol

Ligging tussen Costa de Almeria en Gibraltar. De bekendste badplaats hier is Tormelinos vroeger was het een lange straat nu samen met Benalmedana uitgegroeid tot toeristenplaats. Bij de Nederlanders is Fuengirola een erg aantrekkelijke plaats. Bij de jet set geliefde bestemmingen zijn Marbella en Puerto Banus luxe havenplaatsen.

De verschillende excursiedoelen zijn

  • de Andalusischë steden Granada , Cordoba, en Sevilla.
  • Er bestaat ook de stad Ronda met veel Moorse invloeden, de oudste arena van Spanje en een 150 meter diepe kloof die het stadje in tweeën splitst.
  • Het mooie gebergte Sierra Nevada is een jong ruig gebergte in het achterland met wintersportmogelijkheden.
  • Britse enclave die staat in Gibraltar die is ongeveer 6 vierkante kilometer met de beroemde apenrots.

Er bestaan ook boottochten naar Afrika naar de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla en Marokkaanse steden als Tanger en Tetouan.

Malaga dit is de aanvlieghaven van Costa del Sol is ook bekend vanwege zijn Gibralfaro een 14de eeuwse vesting en de Alcazaba dat is een paleis omgeven door prachtige tuinen. Kust voor de zon betekent Costa del Sol. Dit gebied heeft niet de mooiste stranden maar wel het beste achterland voor excursies, deze vakantie is geschikt voor de vakantiegangers die op zoek zijn naar een gecombineerde reis zowel strand als excursies.