Costa Brava

Vakantie Costa Brava

De ligging is tussen de Franse grensplaats Port Bou en Blanes. Deze kust is goed bereikbaar vanuit Nederland met auto en touringcar via de autoroute du Soleil.

De badplaatsen zijn Lloret de Mar dit is een uitgegroeide vissersplaats, dit is een van de grootste badplaatsen. Het is ook het uitgaanscentrum van deze streek vooral in trek bij jongeren en voor mensen met een low budget. Andere belangrijke badplaatsten hier zijn van zuid naar noord Blanes, Tossa de Mar, Playa d Aro, Estartit en Rosas.

Erg belangrijke excursiedoelen die hier te vinden zijn:

  • Barcelona met zijn grote voetbalstadion echt een aanrader om daar heen te gaan.
  • Montsserat een gezaagde berg op circa 60 kilometer ten westen van Barcelona, er staat een klooster op deze berg daar is een bekend bedevaartsoord vanwege de Zwarte Madonna een vruchtbaarheidssymbool.
  • Figueras daar staat een museum van Salvador Dali, een veelzijdig kunstenaar hij heeft ook dit museum ontworpen en hij ligt begraven in dit museum.

De Costa Brava kan beschouwd worden als de eerste massa zonbestemming in Europa. In de jaren zestig is deze streek ontdekt met veel woeste kusten en schilderachtige visserdorpjes. Vroeger kwamen hier veel Engelsen, later toeristen van geheel noordwest Europa.

De Costa is nu vooral bekend om zijn massatoerisme.
Dit is een heel belangrijke vakantiebestemming daarom wordt dit erg veel aangeboden door de verschillende touroperators. Naast de autoreizen nemen de touringcarreizen een belangrijke plaats in vooral buspendels voor jongeren en natuurlijk weer voor de low budgetreizigers.

Minder populair zijn de vliegreizen hier naar toe het komt minder voor dan bij de zuidelijker gelegen Costa’s. De aanvlieghavens zijn Gerona en Barcelona alleen charters vliegen hier op. Deze Costa maakt deel uit van het zelfstandige gewest van Catalonië.