Spanje

Vakantie Spanje

Spanje Informatie

panje is heel erg in trek bij de vakantieganger. Het land is gelegen op het Iberisch Schiereiland in het zuidwesten van Europa. Dit land heeft een oppervlakte van 500.000 vierkante kilometer. Spanje is een van de grootste Europese landen aan de Middellandse Zee. En de hoofdstad is Madrid. De eilandengroepen de Balaeren horen ook tot het land, ten oosten van Spanje, en de Canarische Eilanden ten zuidwesten van het land in de Atlantische Oceaan. Het aantal inwoners van Spanje is ongeveer 40 miljoen mensen, ruim 2,5 keer zoveel als in Nederland. Het grootste deel van dit land zijn de mensen Rooms-Katholiek. Na perioden van Romeinse en Moorse ( Arabische overheersing ) werd Spanje in de vijftiende eeuw een wereldmacht. Er waren heelveel problemen over het geloof, uit nieuwsgierigheid gingen de Spanjaarden naar alle hoeken van de wereld. Een grote gebeurtenis in de geschiedenis van Spanje was de ontdekking van Amerika in 1492 door Colombus. Eind zestiende eeuw bereikte dit land zijn hoogtepunt, de Nederlanders hadden hier ook onder te lijden. Het rijk van Spanje werd uitgebreid met vele koloniën vooral in Zuid en Midden Amerika. Door deze gebeurtenis werd Spaans een wereldtaal en dat is altijd zo gebleven. Spanje had in de twintigste eeuw een Spaanse burgeroorlog die duurde van 1936 tot 1939 daar hebben de Spanjaarden heel erg onder geleden. In 1975 ging het land gebukt onder de dictatuur van generaal Franco.Toen generaal Franco overleed werd Spanje een democratie en kregen Catalanen en de Basken meer zelfstandigheid. Spanje is een koninkrijk.

Er kunnen viertal gebieden worden onderscheiden toeristisch gezien. De Canarische Eilanden voornamelijk zon en strandbestemming. Het binnenland voornamelijk cultuurbestemming. De Balaeren voornamelijk zon en strandbestemming. En natuurlijk alle verschillende Costas die in Spanje te vinden zijn.

De verschillende talen die in Spanje worden gesproken zijn Spaans, Baskisch, Catalaans, Galicisch. De zuidelijke Costa en de Canarische Eilanden zijn naast zomerbestemmingen ook zeer geschikt als winterzonbestemming, vooral de Costa Blanca geldt als een erg aantrekkelijk overwinteringsgebied voor Nederlanders. De Costa’s die in het noorden zijn die zijn daar weer niet geschikt mede vanwege de tramontana, dat is een harde koude valwind afkomstig uit de Pyreneeën.

Vooral de toeristen gaan naar Spanje voor zonbestemmingen en overwinterbestemmingen en natuurlijk veel strandvakanties aan de Costa. U kunt ook een culturele rondreis doen met name door Andalusië. En natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan sporten in de winter in de Pyreneeën lekker skiën. Op de Canarische Eilanden heeft u een uur vroeger tijdsverschil met Nederland, in de rest van Spanje is het dezelfde tijd.

Wat vooral kenmerkend is voor Spanje is dans en muziek zoals bijvoorbeeld Sardana dat is Catalaans volksmuziek. Dan heb je ook nog de Flamenco Andalusische dans en liederensoort afkomstig van zigeuners, waarbij ritme met hakken wordt aangegeven. De verschillende soorten eten en drank dat is ook typisch Spaans dat is paella een gerecht bestaande uit kip, verschillende soorten vis en vleessoorten en rijst. Koude gazpacho dat is koude tomatensoep met groente. Dan niet te vergeten de drankjes die erg veel in dit land genuttigd wordt is sherry Spaanse aperitief wijn uit het wettelijk afgebakende gebied bij Jerez de La Frontera en bereid van het druivenras, Palomino. Sangria de heerlijke Spaanse fruitcocktail

Spanje links

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.