Singapore

Vakantie Maleisie

Singapore is een erg bijzonder land, veel mensen weten niet dat Singapore een zelfstandig land is.

De laatste jaren heeft Singapore zich erg ontwikkeld en het is een zeer welvarend land. Singapore wordt gerekend tot een van de krachtigste economieen van de regio.

De haven van Singapore is na Rotterdam de grootste in de wereld. De haven van Singapore is ook een aanknopingspunt voor de vestiging van een aantal dienstverlenende bedrijven, met name in de elektronicasector.

De welvaart van Singapore is erg goed, de skyline van Singapore wordt beheerst door de wolkenkrabbers. Er zijn veel brede boulevards met veel groen en shoppingscentra, het karakter in Singapore is zeer westers.

De grootste bevolkingsgroepen van Singapore zijn Chinezen en de Maleisiers. Hiernaast zijn er veel inwoners van Indiase, Indonesische en Srilaanse afkomst.

Singapore is geschikt voor shopping Centre en City-Trips. Wat ook leuk is om te doen in Singapore is begin of eindpunt van een rondreis naar Maleisie of Indonesie. Stop-over wordt in Singapore ook regelmatig gedaan. In Singapore is er veel winkeltoerisme te vinden.

Singapore wordt ook wel de Leeuwenstad genoemd, Singapore is een aantrekkelijke bestemming voor toeristen.

Singapore kan ook gezien worden als een Gateway naar Zuidoost-Azie. In de praktijk betekent dit dat Singapore gebruikt wordt als Stop-over bestemming. Zeker naar Australie of de Zuidwest Pacific is het een perfecte stad voor een break in de reis.

Heelveel toeristen starten in Maleisie met hun rondreis, vooral bestemmingen in Zuidoost Azie worden aangedaan.

Singapore is een ontzettend schoon land, het weggooien van afval op straat wordt beboet met vijfhonderd Singapore dollar. In de openbare gebouwen, openbaar vervoer, liften en restaurants is roken, eten en drinken verboden. Om Singapore schoon te houden wordt er geen kauwgum verkocht in Singapore.

Singapore is de stad van de verschillende cutluren, de parkstad, de gateway, de funcity, de festivalstad en de stad van de kunst en nog veel meer.

Sinds de jaren zestig is Singapore een zelfstandig land, met bijna een oppervlakte van zevenhonderd vierkante kilometer. De hoofdstad van Singapore is Singapore. Als je in Singapore moet betalen dan betaal je met de Singapore dollar.

De talen die in SIngapore worden gesproken zijn Maleis, Tamil, Engels en Chinees.

De verschillende accommodaties die in Singapore te vinden zijn, zijn zeer luxe hotels tot budget hotels. Wat een bijzondere accommodatievorm is, zijn de Boutique hotels, het zijn de hotels in de lokale stijl van de jaren twintig en dertig, de kamers liggen vaak boven de winkels.

Wat je nodig hebt om Singapore binnen te mogen komen, is een geldig paspoort tot zes maanden na terugkomst. Een visum is verplicht bij een verblijf langer dan veertien dagen, en je hebt een geldig retourticket nodig. In Singapore worden er geen adviezien gegeven wat betreft de gezondheidsbepalingen.

Tijdverschil met Nederland is zeven uur later dan in Nederland, Singapore kent geen zomertijd.

Het klimaat dat hier heerst is het tropische regenwoud klimaat, met een gemiddeld jaar temperatuur rond de zesentwintig graden. Het gehele jaar door valt er gemiddeld neerslag ongeveer drieentwintighonderd milimeter. Vooral in de wintermaanden, valt er onder de moesson, veel neerslag. De beste tijd om hier op vakantie te gaan, zijn de maanden april tot en met september in het droge seizoen

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.