Madeira

Vakantie Madeira

Madeira maakt deel uit van de Madeira archipel. Dit is een kleine vulkanische eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het ligt 1000 kilometer ten zuidwesten van Lissabon en 700 kilometer ten westen van Marokko, en ruim 400 kilometer ten noorden van de Canarische Eilanden. Madeira kan je vergelijken qua grootte met de provincie Utrecht dit eiland is het grootste en het belangrijkste eiland. Daarnaast is alleen Porto Santo van enig belang.

Om naar Funchal te vliegen duurt ongeveer vier uur. Funchal is de hoofdstad het ligt aan de zuidkust van Madeira. Voor de toeristen is dit de belangrijkste verblijfplaats.
Bezienswaardig zijn onder meer de botanische tuinen en het museum Quinta das Cruzes waar veel kunstschatten liggen.
De verschillende excursiedoelen die je kunt doen zijn, wandel, auto en/of bustochten over het eiland met een bezoek aan Curral das Freiras, op de bodem van een vulkaankrater.

Porto Santo ligt 50 kilometer ten noordoosten van Madeira. Deze plaats heeft zeven kilometer lang strand en is een rustige bestemming. Een verblijf op Madeira wordt vaak gecombineerd met een dagtocht naar Porto Santo. Dit eiland is bereikbaar per vliegtuigje dat is ongeveer 15 minuten en anders snelboot 2 uur. Dit eiland is een vulkanisch eiland dat recht uit zee op stijgt. Het is een berggebied waar geen stranden aanwezig zijn.
Er zijn een hoop zoutwater zwembaden aangelegd.

Een apart vervoermiddel is de tobogan, dit is een houten slee waarmee de bewoners van het bergdorpje Monte al meer dan 150 jaar naar Funchal glijden. Tobogans is nu voornamelijk een toeristische attractie.

De toeristen die Madeira bezoeken zijn wat oudere mensen en rustzoekers, veel Engelsen mensen komen naar deze plek. Madeira wordt in de winter aangeboden als fly drive bestemming. Deze bestemming is geschikt voor een korte vakantie ongeveer één weekje. De beroemde wijn van dit eiland heet Madeira. De bijnaam die Madeira heeft is het bloemeneiland, omdat het hele jaar door kleurrijke vegetatie kent.

Geef een reactie