Het binnenland van Portugal

Vakantie Het binnenland van Portugal

Het Portugese binnenland

Er is meer dan zon, zee en strand in Portugal. Het achterland van de Costa’s bestaat uit heuvel of bergachtig terrein in het noorden en midden ( met Serra da Estrela als Portugals hoogste gebergte ) en uit hoogland in het zuiden ( De Alentejo ).

Veel toeristen die het binnenland willen verkennen doet dat per auto want de afstanden zijn erg groot en andere mogelijkheden zijn er haast niet. Costa de Prata ligt midden in Portugal deze Costa wordt weinig aangeboden door verschillende touroperators, hier zijn wel verschillende excursies te doen.

  • De bedevaartplaats van Portugal is Fatima. In Nazaré lopen veel bewoners nog in klederdracht dit is ook een vissersdorpje.
  • Universiteitstad van Portugal is Coimbra ten noorden van Coimbra ligt het nationale park van Bucaco met het gelijknamige paleis.
  • In Tomar staat een kloostervesting uit de twaalfde eeuw en deze is gebouwd op een heuvel.
  • Evora dit is het plaatsje die je bijna altijd tegen komt bij de verschillende excursies, hier staan veel monumenten uit onder andere de Romeinse tijd, deze stad heeft ook een bijnaam Cidade Museu met onder andere museum stad.

Om het Portugese binnenland te doorkruisen is de Pousada fly drive, men vliegt eerst naar Lissabon, Porto of Faro, vervolgt de reis per huurauto kriskras door Portugal, en overnacht in pousada’s. Er zijn ook andere fly drive mogelijkheden.

Geef een reactie