Faro

Vakantie Faro

Faro is de hoofdstad van de regio Algarve, het vliegveld van Faro is de aankomstplaats van de meeste toeristen.

Ten westen van Faro zijn de stranden over het algemeen smal, met daarachter steile rotswanden. In het oosten van Faro zijn de stranden breder en lopen langzaam in zee af dit deel is erg kindvriendelijk, maar deze kant van Faro wordt weinig aangeboden door Nederlandse touroperators. Praia beketent zandstrand vandaar de vele namen met Praia.

Faro is een omgeven door een oud verdedigingsmuur, deze muur heet Alfonso venoemd naar Koning drie, die in twaalfhonderd de Moren uit Faro verdreef.

In Faro bevinden zich drie stadspoorten, de mooiste stadspoort is Arc da Vila. In Faro staat ook een kathedraal uit de achttiende eeuw, deze is versierd met Azulejos dit zijn geglazuurde tegels.

vDe Karmelietenkerk Igreja do Carmo heeft een knekelhuis, dit is een kapel waar schedels en botten worden bewaard.

Voor een museum bezoek, moet u bij museu Etnografico Regionaal zijn. In dit museum vindt u terug, kunstnijverheid en verschillende stijlkamers.

In de Algarve is een van de mooiste musea's, museo Arqueologico Infante Dom Henrique, dit museum is gevestigd in het voormalige klooster van Nossa Senhora de Assuncao, hier ligt een Romeinse vloer van negen bij drie.

Portugal zelf is natuurlijk heel erg bekend vanwege zijn visserijen, de visserij staat centraal in het musee Maritimo Almirante Ramalho Ortigao, hier kan u ook nog scheepsmodellen bezichtigen.

Faro heeft een Openbare universiteit, de universiteit van de Algarve. In Faro is er een zeehaven, jachthaven, railroad station en veel verschillende buslijnen te vinden.

Faro heeft vier seizoenen, de regio is in het algemeen de warmste regio van Mainland Portugal. De laagste temperatuur in de winter is nooit onder nul graden, en de heetste dagen in de zomer zelden tot vijfendertig graden.

De thuishaven van Faro is de Ria Formosa Lagune, dit is een natuurgebied van meer dan honderzeventig vierkante kilometer. Dit is tevens ook een plaats voor het stoppen van honderden verschillende vogels. In het voorjaar en in de herfst dit zijn de trekkende periodes.

Er vinden in Faro ook verschillende evenementen plaats zoals, de motorrijden concentratie van Faro dit is een beroemd festival, bekend in Europa als een van de grootste.

Faro is op vakantie op zeven september.

Er vind ook een studentenfestival plaats ook georganiseerd door studenten, van de universiteit van de ALgarve.

Geef een reactie