Costa de Lisboa

Vakantie Costa de Lisboa

Deze plaats ligt rondom de plaats Lissabon. In het noorden ( bij Ericeira ) grenst de Costa de Lisboa aan de Costa de Prata en in het zuiden eindigt deze kuststrook even voorbij Sesimbra.

Badplaatsen Cascais dit is een mindere luxe badplaats maar wel erg gezellig, het is oorspronkelijk een vissersdorp, inmiddels lopen Cascais en Estoril in elkaar over. Estoril is een villawijk op een half uur afstand van Lissabon, het uitgaansleven bevindt zich rond het casino.

Costa de Caparica dit is een vissersplaatsje 20 kilometer ten zuiden van Lissabon. Het strandgebied van Lissabon heeft een typisch Portugese sfeer. Andere badplaatsen die er zijn is Sesimbra ( 40 kilometer ten zuiden van Lissabon ) en Ericeira ( 50 kilometer ten noorden van Lissabon).

De verschillende excursiedoelen Sintra gelegen in de Serra de Sintra ten noorden van Lissabon. De stad is bekend om zijn koninklijke paleis ( Palacia Real ) en het hoog gelegen Castello de Pena.

Er is ook nog een stad met een achttiende eeuws paleis Quelez, ook wel klein Versailles genoemd. Een heel mooi natuurgebied is Arrabida reservaat dat ligt ten zuiden van Lissabon. De stad van de fadoliederen is Lissabon.

Ten zuiden van Lissabon heet de kuststrook officieel Costa Azul, maar voor het gemak wordt deze vaak bij de Costa Lisboa ingedeeld. Ten noorden van Lissabon is de kuststrook het drukst bezochte deel van de Costa de Lisboa. Zowel in het noorden als in het zuiden van Lissabon ligt de kuststrook beschut achter de heuvelruggen, in het noorden de Serra de Sintra, in het zuiden de Serra da Arrabida.

Geef een reactie