Algarve

Vakantie Algarve

Deze provincie is het meest zuidelijk van Portugal wordt in het noorden gescheiden van de rest van het land door de bergketens Serra de Monchique en Serra do Caldeiro. In het oosten vormt de rivier de Guadiana de grens met Spanje.

De kuststrook is 150 kilometer lang. Het is ongeveer drie uur vliegen naar Faro.

  • De badplaatsen zijn Albufeira dit is de meeste aantrekkelijkste plaats van de Algarve enkele levendige vissers en badplaats met heelveel mogelijkheden.
  • Praya da Oura daar zijn de meeste accommodaties het ligt ten oosten van de stad aan het strand. Villamoura en Quarteira, dat ligt tussen Faro en Albufeira. Villamoura is een bungalowdorp met jachthaven, golfbaan en casino.
  • Quarteira heeft veel hoogbouw en brede zandstranden.
  • Praia de Rocha en Portimao, Praia de Rocha is oudste zonbestemming aan de kust met veel hoogbouw en brede zandstranden. Portimao is de grootste stad van de Algarve.
  • Carvoeiro vroeger een vissersplaats, nu een schilderachtige badplaats met historisch centrum.
  • Verdere bekende badplaatsen zijn Lago’s, Alvor, Armacao de Pera, Vale do Lobo en Monte Gordo bij de Spaanse grens.

De verschillende excursiedoelen die u hier kunt gaan doen:

  • het Monchique-gebergte met zijn mimosa wouden ( de mimosa bloeit in april ).
  • Lagos en Sagres, deze twee plaatsen zijn nauw verbonden met de ontdekkingsreizen van Hendrik de Zeevaarder naar Afrika in de vijftiende eeuw. In Sagres vind je het fort en de zeevaartschool van Hendrik de Zeevaarder.
  • Cabo de Sao Vicente deze plek is het meest gelegen aan de westkant rotspunt van het vasteland van Europa met de bekende vuurtoren. Er is ook een wekelijkse ambachtelijke markt die vind je in Loule. Silves het stadje met de rode Moorse burcht.

Praia betekent zandstrand daarom beginnen heelveel plaatsnamen met Praia.
De naam Algarve is afkomstig van Al Gharb dit betekend land in het westen. De Moren noemden deze plek zo, zij hadden deze gebieden veroverd.
Algarve is niet geschikt voor winterzonbestemming, dat komt door de afkoelende invloed van de Atlantische Oceaan.
Accommodaties worden deels verkocht op basis van time sharing mensen kunnen een appartement kopen voor een bepaalde periode in het jaar.
Veel mensen huren een auto die aan de Algarve zitten want met het openbaar vervoer is het moeilijk te doen, om bij excursiedoelen te kunnen komen.
De Algarve heeft veel golfmogelijkheden en is een belangrijke bestemming voor exclusieve golfreizen.

Geef een reactie