Albufeira

Vakantie Albufeira

Albufeira is zowel een stad als een gemeente en een badplaats, het ligt in de regio Faro in de Algarve, de zuidelijkste provincie van Portugal. Albufeira ligt aan de Atlantische Oceaan. Albufeira heeft een moderne jachthaven en een mooi golfterrein.

Albufeira is de meest toeristische plaats van de Algarve, een levendig vissers en badplaats met veel vertier. Vanaf de luchthaven Faro is het veertig minuten rijden. De meeste accommodaties liggen ten oosten van de stad, aan de rand van Praia da Oura.

Albufeira is geschikt voor jong en oud.

In zeventienhonderd werd Albufeira door een vloedgolf ten gevolge van een aardbeving bijna totaal verwoest. Ook het kasteel werd dusdanig verwoest dat men nog steeds niet zeker weet waar zij stond.

In negentienhonderd begon Albufeira als een toeristencentrum te groeien het resultaat was dat er toen stadsrechten verkregen werden, midden in de jaren tachtig.

Er zijn verschillende kerken en musea's te bezichtigen, de verschillende kerken zijn Igreja kerk da Misericordia uit de zestiende eeuw, Igreja de Santa Ana en Igreja de Sao Sebastiao. De twee musea's die te bezichtigen zijn, O musea Arqueologico-Historico en Galeria de Arte.

Er zijn verschillende mooie plekjes te vinden inn Albufeira, waaronder de grotten en tunnels verborgen in de kliffen, te weten Ponte Grande, Cerro de Malpique, Lajem do Conego, Covo do Xorino, Penadode Peneco en O Patio.

En in Albufeira zijn er verschillende golfbanen te vinden.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.