Portugal

Vakantie Portugal

Portugal is twee keer zo groot als Nederland dit land heeft een oppervlakte van 92.000 vierkant kilometer met ongeveer 11 miljoen inwoners.

Portugal heeft ook nog twee eilandengroepen in de Atlantische Oceaan. De Madeira Archipel ten noorden van de Canarische Eilanden, en de Azoren verder naar het westen.

De bevolking in dit land is grotendeels Rooms-katholiek. Portugal was een van de belangrijkste koloniale grootmachten van de wereld. Hendrik de Zeevaarder en Marco Polo waren beroemde ontdekkingsreizigers in de vijftiende en zestiende eeuw. De Manuelstijl bestond ook in deze gouden tijd. Het toerisme kwam in de jaren zeventig in de tweede helft goed op gang. Wat erg belangrijk is voor dit land is zon, zee en strand aan de kusten vooral aan de zuidkust. Hele mooie landschappen vooral in het binnenland. Erg veel historische bouwwerken, in de Manuelstijl of Moorse stijl.

Het toerisme is steeds krachtiger geworden doordat er veel nieuwe hotel en appartementencomplexen zijn gebouwd. De Algarve heeft veel luxe accommodaties, en daarnaast golf en tennisbanen hierdoor is er een bepaalde exclusiviteit nagestreefd. Het ecotoerisme trekt de mens meer aan. De indeling van Portugal is Algarve, Costa de Lisboa, Costa Verde, Portugees binnenland, Madeira archipel en de Azoren. De hoofdstad van Portugal is Lissabon, dit land is een republiek.

Het klimaat is afkomstig van de Atlantische Oceaan, zonnige zomers, zachte winters. In het noorden redelijk veel neerslag. In het zuiden bij de Algarve erg hoge temperatuur door de zuidelijke ligging. In het binnenland zijn de zomers heter en de winters kouder dat komt door de afnemende invloed van de oceaan. De Algarve en Portugal zijn minder geschikt voor winterzonbestemming dan de zuidelijke Costa?s, de temperatuur is lager en de kans op neerslag groter. Het water van de Atlantische Oceaan is in die periode veel te koud.

Portugal is een heel mooi land je kunt daar heel mooi met de auto rondreizen, er is erg veel te zien, de bevolking is erg vriendelijk en erg gastvrij. Zelf ben ik in Monte Gordo geweest en Albufeira en rondgetrokken door Portugal met de auto. Albufeira trekt mij meer. Een heerlijk land om naar toe te gaan. U hebt een hoop kunnen lezen ik hoop dat dit verhaal u aantrekt om dit land is een keer te gaan opzoeken! Nou in ieder geval heelveel vakantie plezier toegewenst!.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.