Polen

Vakantie Polen

Current date and time: Sunday 19th 2009f July 2009 09:14:43 AM

Polen ligt in het centrale gedeelte van Europa en vormt het overgangsgebied tussen de Noord-Duitse en Russische laagvlakte. Polen is negen keer groter dan Nederland. Het overgrote deel, negentig procent van de inwoners van Polen is Rooms-Katholiek.

De stad van Warschau in de wijk Muranow, is op enkele herdenkingsplaatsen na, niets overgebleven. De hele stad was verwoest na de oorlog. Op Pools grondgebied lagen een aantal concentratiekampen, Auschwitz/Birkenau, de belangrijste herdenkingsplaats van de Holocaust, Treblinka, Sobibor en Majdanek.>

De toeristenstroom is op gang gekomen naar Centraal en Oost-Europa door de val van de muur.

Een vakantie naar Polen is goedkoop, maar het verwachtingspatroon moet hier wel op aangepast worden.

Wat heel erg aantrekkelijk is, toeristisch gezien, de nationale parken in Zuid-Polen, met name de Hoge Tatra en Pieniny. De Oostzeekust en het merengebied in het achterland van Polen. Wintersportmogelijkheden in de Hoge Tatra. De steden Warschau, Wroclaw en Krakow in midden en zuid Polen.

Wat heb je nodig om Polen binnen te mogen komen, een geldig paspoort, dat tot minimaal zes maanden na terugkomst in Nederland nog geldig moet zijn.

Polen heeft geen tijdsverschil met Nederland.

In Polen heerst een overgangsklimaat cf/df, overwegend df. Oost-Europese landklimaat heeft invloed in Polen en het West Europes zeeklimaat.

In de Hoge Tatra in het zuiden is een plaatselijk hooggebergte klimaat.

De hoofdstad van Polen is Warschau.

De taal die in Polen gesproken wordt is Pools.

Als je in Polen moet betalen dan betaal je met Zloty, deze munt mag niet in en uitgevoerd worden.

Polen is een Republiek.

Polen is geschikt voor de vakantieganger, cultuurliefhebber, bezoeken aan de steden Warschau, Wroclaw en Krakow. Voor de wintersportliefhebber in de Hoge Tatra, met de plaats Zakopane. Natuurliefhebbers kunnen ook genieten van de nationale parken, wat ook een belangrijke plaats voor reizigers is, is het herdenkingsmonument van de Holocaust, is Auschwitz. Deze toeristenplaatsen zijn vooral te vinden in Midden en Zuid Polen.

Tegenwoordig zijn er heelveel Polen in Nederland aan het werk, hier in Nederland verdienen zij meer dan in Polen, Poolse werknemers zijn goedkoper dan Nederlandse werknemers, dus Poolse werknemers blijven aantrekkelijk voor de werkgevers in Nederland.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.