Mauritius

Vakantie Mauritius

Mauritius is een eiland die in de Indische Oceaan ligt, op ongeveer achttienhonderd kilometer van het Afrikaanse continent en zo een negenhonderd kilometer ten oosten van het eiland Madagascar.

Mauritius is vernoemd naar prins Maurits van Nassau, in de tijd dat Nederlanders het eiland bewoonden. Mauritius is nog in Engelse en Franse handen geweest. Dodo was een andere beroemde bewoner van Mauritius. De afbeelding en de naam van de uitgestorven vogel is nog op vele plaatsen terug te vinden. De Parel van de Indische Oceaan wordt Mauritius ook wel genoemd.

Mauritius heeft heelveel mooie witte zandstranden met palmen, diepblauwe zee met koraalriffen en prachtige baaien. Mauritius is een hele aantrekkelijke strandbestemming, en watersport is hier ook heel leuk om te doen, duiken, snorkelen. Bij verschillende accommodaties kan de gast gratis gebruik maken van zeilboten, surfplanken voor instructies moet er wel betaald worden.

In het binnenland van Mauritius kan je mooie excursies maken. Suikerrrietplantages, paarse vulkanische landschappen een botanische tuin en een vogelreservaat behoren tot de mogelijkheden.

Een dagexcursie met huurauto is ook aan te raden, om over het eiland te toeren.

In Mauritius heb je natuurlijk speciale arrangementen zoals een wedding en honeymoon arrangement, na een verblijf van drie werkdagen is het mogelijk om in het huwelijk te treden.

Mauritius is geschikt voor watersport, strandvakantie, wedding en honeymoon en combinatiereizen met andere landen bijvoorbeeld Zuid-Afrika.

In Mauritius is het drie uur later dan in Nederland, Mauritius heeft geen zomertiijd.

Het klimaat wat heerst in Mauritius is het tropische regenwoud klimaat, de zuidoost passaat zorgt voor een aangename verkoeling.

De hoofdstad van Mauritius is Port Louis.De talen die in Mauritius worden gesproken zijn Frans en Engels.

Als je in Mauritius wilt betalen dan betaal je met Rupee.

Mauritius is een republiek.

De verschillende accommodaties in Mauritius zijn hotels, veel hotels liggen direkt aan het strand en beschikken over mooie tropische tuinen. Bungalows en Villas liggen in parken.

Als je Mauritius binnen wilt komen dan heb je nodig een geldig paspoort, retourticket. Visum is verplicht bij een verblijf langer dan drie maanden. Inentingen zijn niet verplicht, malariatabletten wordt aanbevolen.