Marokko

Vakantie Marokko

Marokko is een Islamitische land, het ligt in het noordwesten van het continent van Afrika. De hoofdstad van Marokko is Rabat. Er zijn veel mogelijheden in Marokko voor de toeristen. Landschappelijk gezien heeft Marokko veel natuur,zoals besneeuwde bergtoppen in het noorden en erg veel droge woestijnen in het zuiden.

In Marokko zijn er ook veel erfenissen van de overheersingen door onder andere de Romeinen, de Moren, de Spanjaarden en de Fransen dit is dus een perfect vakantieland.

Marokko is twaalf keer zo groot als Nederland. De inwoners van Marokko is het merendeel Islamitische, dit kan voor de toeristen uit West-Europa kleine problemen met zich meebrengen. Aan bepaalde gewoontes van dit land zal de toerist zich moeten aanpassen, aan de levenstijl van de Marokkaanse Islamiten. Voor de vrouw bijvoorbeeld die zal bedekte kleding moeten dragen, dan heb je het verbod op alcohol dit mag niet gedronken worden. De eetgewoontes hier en daar zal de toerist zich ook moeten aanpassen aan de levenstijl van de Marokkanen. De godsdienstige uitlatingen van de Moslim bevolking daar moet de toerist ook goed opletten.

Aan de andere kant biedt deze cultuur veel positieve kanten. De godsdienst in Marokko is erg streng vergeleken bij Tunesie.

Het toerisme in Marokko is nog steeds in ontwikkeling, de Marokkanse overheid zag het toerisme eerst niet zitten, en waren de Marokkanen bang voor aantasting van hun cultuur. Later zijn de Marokkanen gaan inzien dat het toerisme toch wel inkomsten in het laatje brengt.

De verschillende vakantieplaatsen, liggen aan de westkust van Marokko aan de Atlantische Oceaan. De plaatsen waar de toeristen naar toe gaan zowel in de winter als de zomer zijn Agadir en El Jadida. Al Hoceima deze vakantieplaats ligt aan de Middellandse Zee. Als je goedkoop wilt overnachten, en wat leuk is om te doen, dan kan je bij de mensen thuis overnachten tegen een kleine vergoeding. Sommige mensen stellen kamers beschikbaar.

In Marokko kan je ook veel kleine rondreizen maken en verschillende dagexcursies in het binnenland doen.

Het geld waar je mee moet betalen in Marokko is Dirham.

De verschillende talen die in Marokko wordt gesproken zijn, Arabisch, Frans en Berbertalen ligt eraan naar welk gebied je gaat. In sommige hotels of restaurants word je soms in het Duits of Nederlands aangesproken. Vaak zijn dit mensen die in West-Europa geld zijn gaan verdienen, die dan een bedrijf willen opzetten in Marokko of voor een aantal hun vaderland.

Er zijn verschillende klimaten in Marokko, Middellandse Zeeklimaat, hooggebergte klimaat, woestijnklimaat. In het noorden en westen van Marokko komt het mediterrane of Middellandse Zeeklimaat voor. Het zuiden heeft een woestijnklimaat. In het zuiden is er de Sirocco en dit is de warme wind uit de Sahara.

Marokko is geschikt voor strandvakanties, koningsroutes en kasbahroute. Als je een combinatie wilt hebben van cultuur en strandvakanties dan wordt dit erg moeilijk, vanwege de grote reisafstanden tussen de kustplaatsen en cutluurattracties.

Als je Marokko binnen wilt komen dan heb je een visum en een geldig paspoort nodig.

In Marokko is het n uur vroeger dan in Nederland, in Marokko kent men geen zomertijd.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.