Mallorca

Vakantie Mallorca

De vliegduur is ongeveer van Amsterdam naar Mallorca 2 uur en 15 minuten. Mallorca ligt tussen Menorca in het noordoosten en Ibiza/Formentera in het zuidwesten, ongeveer 300 kilometer verwijderd van het Spaanse vasteland. De badplaatsen zijn ten oosten van de hoofdstad Palma dit is zelf geen badplaats, zijn Arenal en C’ an Pastilla, waartussen zich het belangrijkste strand van Mallorca, Playa de Palma, uitstrekt.
Wat erg vervelend is bij dit strand is dat de vlieghaven erg dicht in de buurt zit.
Ten zuidwesten van Palma liggen bekende familie badplaatsen als Palma Nova, Magaluf en Santa Ponsa. Aan de noordkust ligt de baai van Alcudia met de plaats Puerto de Alcudia. Aan de oostkust ligt, die door veel Nederlandse touroperators aangeboden wordt strandbestemming Cala d’Or.

De verschillende excursiedoelen die u hier zou kunnen doen zijn:

  • Palma de Mallorca, dat is de hoofdstad en de grootse stad van Mallorca, met veel avondvertier in de moderne hotelwijk El Terreno.
  • De hogere oude gelegen stad is Barrio Antiguo met nauwe, kronkelende straatjes. Kasteel Belver heeft de toerist een heel mooie uitkijk over de stad en de baai. Cuevas del Drach drakengrotten, druipsteengrotten aan de oostkust van het eiland.
  • De karakteristieke windmolens in het binnenland, die zorgen voor irrigatie van akkers en boomgaarden.
  • Het rotsschiereiland Formentor aan de noordwestkust. Manacor met kunstparel fabrieken.

U kunt ook met het treintje die al bestond in 1912 door een prachtig landschap rijden van Palma de Mallorca naar Soller.

Mallorca is de belangrijkste strandbestemming van Spanje. De mooiste stranden en badplaatsen liggen aan de oost en zuidkust van het eiland, beschut achter een bergrug die tot 1445 meter reikt.
De westkust van Mallorca is ruig en bergachtig.
Mallorca heeft een grootte die vergelijkbaar is met de provincie Friesland noord-zuid ongeveer 75 kilometer en de grootste breedte is 85 kilometer.
Ongeveer driekwart van de vakantiegangers gaat naar Mallorca vooral de laatste jaren trekken Menorca en Ibiza steeds meer aan. Een groot deel van de toeristische accommodaties bestaat uit hoogbouw. De eerste vakantiegangers verbleven vooral in hotels, later zijn er meer appartementen en urbanizaciones ( internationale vakantiedorpen zonder een typisch Spaanse sfeer ) gebouwd.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.