Maleisië

Vakantie Maleisie

Maleisie begroet de toeristen met een vriendelijk Selamat Datang: welkom Maleisie heeft de toerist veel te bieden.

In Maleisie is er een uitstekend netwerk van autowegen, openbaar vervoer en hotels in verschillende prijsklasses, Maleisie zorgt ervoor dat er een goede infrastructuur aanwezig is.

In Maleisie is er altijd wel iets tropisch onder de zon. Je vindt er moderne steden zoals Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur zijn er ook wolkenkrabbers te bezichtigen en op het moment de hoogste torens van de wereld: De Petronas Towers. Voor de actieve toerist is er genoeg te doen tot diep in de nacht.

In Maleisie is er ook cultuur te vinden, de mix van verschillende bevolkingsgroepen, zorgt ervoor dat er verschillende cultuuruitngen te vinden zijn.

Het ene deel van Maleisie is Islamitische en het andere deel van Maleisie bestaat uit Chinezen. Er worden dus verschillende tradities in stand gehouden. Zowel in de steden als op het platteland.

In het verleden hebben de Nederlanders, Portugezen en Engelsen de handelsposten gesticht. Maleisie ligt op een kruispunt van handelsroutes, op een zeer strategische plaats.

Maleisie bestaat uit twee delen, West - Maleisie ligt op het schiereiland Malakka, Oost - Maleisie ligt op het eiland Kalimantan, hier liggen de deelstaten Sabah en Sarawak. Dit is het deel van het land met de immense tropische regenwouden, waar verschillende activiteiten in de jungle mogelijk zijn.

De zorg voor natuur en milieu wordt verzorgd door de opvangcentras van orang oetans in de nationale parken.

Door alle inspanningen willen mensen ook wel is uitrusen, dan kan de toerist van de tropische stranden genieten. Dan zijn er ook nog tropische eilanden Langkawi en Penang, deze eilanden hebben goudgele zandstranden, palmbomen en uitstekende hotels.

In Maleisie is er een hoge levensstandaard dit komt door de economische groei van Maleisie, economisch gezien wordt Maleisie gezien, als een van de Aziatische tijgers.

Bij junglewandelingen kunnen de mensen aan verschillende planten de rijkdom en de tropische regenwouden op de eilanden leren kennen.

Oost-Maleisie bestaat uit Sabah en Sarawak, deze twee plaatsen zijn geschikt voor het maken van avontuurlijke rondreizen, door tropische wouden. De infrastructuur is niet zo goed ontwikkeld, maar dat is nou de mooiste en de grootste attractie van dit gebied.

De hoofdstad van Maleisie is Kuala Lumpur. Als je in Maleisie moet betalen dan betaal je met de Maleisie Ringgit. De taal die in Maleisie wordt gesproken is Maleisisch, Chinees en Tamil. In het toeristengebied wordt Engels gesproken.

De verschillende accommodaties die in Maleisie zijn, hotels en tijdens de rondreizen vind je ook weer hotels, er zijn Long Houses op Oost - Maleisie.

Maleisie is geschikt voor combinatiereizen met een lekkere strandvakantie op de eilanden, Penang, Langkawi of Tioman en hier zijn ook fly-drive vakanties te doen. Combinatiereizen met de buurlanden. Avontuurlijke rondreizen op Oost-Maleisie. Rondreizen door West-Maleisie, vooral in de drogere maanden juni, juli en augustus. Stopover en City-trips.

Het klimaat wat er in Maleisie is, tropisch regenwoud klimaat, de temperaturen liggen het gehele jaar tussen tweeentwintig en drieeendertig graden. In de bergen wordt de temperatuur niet zo hoog. In de maanden oktober tot februari dan is er neerslag dit komt door de noordoostmoesson. De droge periode is van juni tot september, in deze maanden is het ook het beste om hier op vakantie te gaan.

In Maleisie rijdt het verkeer links, dit komt doordat Maleisie vroeger een kolonie was van Engeland.

Als je in Maleisie binnen wilt komen dan heb je een geldig paspoort nodig tot zes maanden na terugkomst. Je moet in het bezit zijn van een geldig retourticket.

Malariatbaletten worden aangeraden als je hier op vakantie wilt. Het tijdsverschil met Nederland is zeven uur later dan in Nederland.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.