Malediven

Vakantie Malediven

Zevenhonderd kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka liggen in de Indische Oceaan bijna twaalfhonderd eilanden, deze eilanden vormen samen de Malediven. Deze eilanden zijn verdeeld over zesentwintig atollen, de Mal-Atol is de belangrijkste. Er zijn ongeveer tweehonderd eilanden bewoond. Sommige eilanden zijn bewoonbaar gemaakt voor de toeristen.

In de Malediven is het zelfs mogelijk om een priv eiland te huren. De eilanden zijn omringd met koraalriffen, waardoor duiken, snorkelen en nog vele andere watersporten goed mogelijk is, het water is helder en rustig.

Malediven is een republiek.

De hoofdstad van de Malediven is Mal.

Als je in de Malediven wilt betalen dan betaal je met Rufiya.

De taal die gesproken wordt op de Malediven is Divehi en in de hotels Engels.

De malediven zijn aantrekkelijk om op vakantie te gaan, voor de watersport, zonvakanties en winterzon. En wat ook leuk is om te doen is een strandvakantie in combinatie naar Sri Lanka.

Als je de Malediven binnen wilt komen dan heb je nodig een geldig paspoort dat zes maanden na vertrek uit de Malediven nog geldig is. Visum wordt verstrekt in Mal, is gratis en dertig dagen geldig. Er worden geen vaccinaties geadviseerd.

De Malediven heeft een tijdsverschil van vier uur later in de winter en in de zomer een tijdsverschil van drie uur later dan in Nederland.

Het klimaat wat heerst op de Malediven is het tropisch regenwoud klimaat. De temperaturen van de lucht blijven het gehele jaar door ongeveer dertig graden. Het watertemperatuur is zevenentwintig graden.

De zuidoostmoesson brengt van mei tot en met oktober regen, maar van een onaagenaame regentijd is geen sprake.