Kenia

Vakantie Kenya

Voor de Nederlandse toerist was Kenya n van de eerste reisbestemmingen op het Afrikaanse continent. Jaarlijks wordt Kenya door bijna vijftienduizend Nederlanders bezocht. De toeristen in Kenya komen allemaal voor hetzelfde, het zien van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. In Kenya zijn er olifanten, luipaarden, giraffe, zebras, buffels en nog vele andere dieren in het wild te zien.

Kenya is zestien keer Nederland. Er zijn ook wildreservaten aangelegd in Kenya, dit zijn de afgeschermde gebieden waar de verschillende soorten wild in hun eigen natuurlijke omgeving leven. Deze gebieden worden bezocht met de safari reizen. Bij de meeste parken kan je blijven slapen, in lodges of op speciaal ingerichte kampeerplaatsen. Er is zelfs n wildpark dat een hotel heeft dat allemaal gebouwd is in de bomen.

Je kunt verschillende vakanties houden in Kenya, strandvakantie, safaris en combinatiereizen met strand en safari. In Kenya is het twee uur later dan in Nederland, Kenya kent geen zomertijd.

De talen die in Kenia gesproken worden is Swahili, er wordt bijna door iedereen Engels gesproken

Als je in Kenya wilt betalen dan betaal je met Kenyaanse Shilling.

Kenya is een Republiek.

Wat heb je nodig om Kenya binnen te mogen komen, een geldig paspoort, retourticket en een visum. Inentingen zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden voor onder andere DTP, Gele Koorts, Tyfus en Malaria. Bepaalde stukken van Kenya hebben een negatief reisadvies, door een onveilige militaire situatie.

De verschillende accommodaties die je in Kenya kunt vinden zijn, hotels, lodges, modern ingerichte hotels in verschillende klassen deze tref je aan in steden en badplaatsen, er zijn ook kampeerplaatsen te vinden. De kampeerplaatsen worden aangedaan tijdens de kampeer of natuursafari in de wildreservaten, waarbij men in tenten of onder afdakjes in de openlucht slapen. De Lodges dat zijn een soort blokhutten, je hebt deze blokhutten zeer luxe maar ook eenvoudig. Deze Lodges zijn te vinden in de buurt van drinkplaatsen in de wildreservaten en dienen als slaapplaatsen tijdens de safaris.

Het klimaat wat in Kenya heerst savanneklimaat, steppeklimaat en hooggebergteklimaat. De beste tijd om naar Kenya op vakantie te gaan zijn de maanden juli tot en met september en januari tot en met februari. Tussen beide periode komt er een regentijd voor. In het noorden van Kenya tref je een steppeklimaat aan. Verder naar het zuiden en oosten een savanneklimaat en in de berg gebieden in het westen komt op verschillenden plaatsen een hooggebergteklimaat voor.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.