Jordanie

Vakantie Jordanië

Jordanië wordt steeds aantrekkelijker voor de toerist. Doordat de politieke spanningen tussen Jordanië en Isral de laatste jaren sterk zijn afgenomen, daardoor neemt het toerisme naar Jordanië erg toe.

Jordanië biedt veel mogelijkheden voor de toerist, zoals woestijn taferelen, oude opgravingen, de moderne stad Amman en de strandmogelijkheden in de plaats Akaba aan de Golf van Akaba ( Golf van Eilat ). Jordanië is twee keer zo groot als Nederland.

Als je in Jordanië wilt betalen dan betaal je met de Jordaanse Dinar.

De hoofdstad van Jordanië is Amman.

De taal die wordt gesproken is Arabisch.

Jordanië is geschikt voor de toeristen die houden van avontuurlijke rondreizen, expeditie rondreizen gecombineerd met Isral, Syri of Egypte is een stop-over bestemming. Rondreizen per bus of jeep.

Als je in Jordanië binnen wilt komen dan heb je een geldig paspoort nodig, visum is verplicht.

Nederland heeft een tijdsverschil met Jordanië van n uur later. Jordanië heeft geen zomertijd.

Het klimaat dat in Jordanië heerst is het woestijnklimaat en het steppeklimaat. Heel Jordanië heeft een woestijnklimaat, en het uiterste westelijke deel heeft een steppeklimaat. In het westelijke deel valt iets meer neerslag door de westenwinden, die zorgen af en toe voor een bui.

In het zuiden blijven de temperaturen ongeveer boven de vijfentwintig graden. In het noorden kan het in de winter zelfs sneeuwen.

De accommodatie die in Jordanië te vinden zijn, zijn moderne westerse hotels. Tijdens rondreizen kan de accommodatie bestaan uit tenten en je kan slapen in de buitenlucht bij een oase.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.