Jamaica

Vakantie Jamaica

Als je aan de naam Jamaica denkt, dan denk je aan Reggae, rasta kapsels en rum, maar er is natuurlijk nog veel meer.

In Jamaica zijn er diverse watersporten, golfen, watervallen, exotische flora en fauna met mooie kusten en bergen.

Een bekende attractie van de Jamaicanen is een gemengde kleurrijke bevolking, deze bevolking bestaat uit verschillende nationaliteiten, en heeft als nationaal motto \"No Problem\".

De meeste Jamaicanen stammen af van slaven, die door de Engelsen naar de vroeger kolonie naar Jamaica werden gebracht.

Wat nog te vinden is in Jamaica zijn plantages, deze plantages zijn in het oostelijk deel, hier wordt nog rietsuiker en koffie verbouwd.

De taal die in Jamaica gesproken wordt is Engels en Patois een mengeling van Engels en negertalen.

De hoofdstad van Jamaica is Kingston.

Als je in Jamaica wilt betalen dan betaal je met de Jamaicaanse Dollar.

De accommodaties die in Jamaica zijn, zijn hotels en appartementen. Jamaica heeft ook hotels en appartementen die het All-inclusive produkt aanbieden. Dit betekent gratis drinken, eten en soms gratis sporten, alcohol is niet altijd inbegrepen.

Het klimaat wat in Jamaica heerst is het savanne klimaat, in de zomermaanden is de temperatuur boven de dertig graden. Door de hoogteligging van de bergen kan het wat koeler zijn. De noordoostpassaat zorgt voor een koele wind. De beste tijd om naar Jamaica te gaan zijn de maanden december tot en met april.

Wat je in Jamaica goed kan doen is rondreizen per bus, per auto, fly drives, cruisestops, combinatiereizen met andere eilanden in het Caribische Zee, rondreizen met aansluitend een strandvakantie.

In de Jamaica is het zes uur vroeger dan in Nederland.

De laatste jaren wordt Jamaica veel bezocht door strandliefhebbers, een weekje strand wordt dan vooraf gegaan door een rondreis over het eiland. Heelveel cruiseboten bezoeken Jamaica voor ??n dag.