Verona

Vakantie Verona

Verona is een stad in Noord-italie, en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Verona in de regio Veneto. Verona ligt ten oosten van Milaan, ten westen van Venetie en ten noordwesten van Padua.

Veel transportgoederen gaat door Verona heen, door een gunstige ligging van Centraal Europa aan de Brennerweg.

De Adige stroomt door Verona, er zijn veel bruggen over deze rivier.

Na Rome heeft Verona de meeste bouwwerken uit de Romeinse tijd.

Shakespeare, Romeo en Julia dit speelt zich af in Verona. Hij heeft zelf nooit de stad bezocht, hij heeft haar wel veel bekendheid gegeven met dit werk. Het personage van Julia is gekoppeld aan een echte vrouw, die in de Via Capello heeft gewoond.

Het Romeinse Amfitheater uit de eerste eeuw na Christus de Arena, is het op twee na grootste Amfitheater in de wereld, alleen het Colosseum in Rome en het Amfitheater in Capua zijn groter. Deze Arena heeft een perfecte akoestiek, die toevallig ontdekt is door een operazanger, die wilde oefenen voor zijn rol als Radames in Aida. De operazanger heeft deze Arena ontdekt in het begin van 1900. Er wordt nu sinds begin 1900 elk jaar een operafestival gehouden in Verona. In de Arena kunnen ongeveer twintigduizend toeschouwers zitten en een hoop toeschouwers kunnen nog op de originele stenen zitten.

Bezienswaardigheden die hier te vinden zijn, de Gothische Kerk, Sint Anastasia, Lo Zoo di Verona dit is een dierentuin, Casa di Giulietta met standbeeld van Julia en nog vele andere bezienswaardigheden zijn te bezichtigen.
De musea's die hier te vinden zijn, museum voor Volkskunsten, Palazzo Forti en Museo di Castelvecchio.