Venetie

Vakantie Venetie

De regio Veneto ligt aan de noordoostkust van italie, aan de Golf van Venetie noordelijke bocht van de Adriatische Zee. Venetie ligt ten oosten van de Verona, ten westen van Triest en ten noorden van Bologna, aan de noordwestoever van de Adriatische Zee.

Venetie ligt op een groep kleine eilanden midden in een Laguna (de Laguna Veneta) die al in de tijd van het Romeinse rijk, Venetia werd genoemd.

De verschillende kerken die te bezoeken zijn: San Michelle, Santa Maria dei Miracoli. En nog vele andere kerken.

De bekende bruggen die in Venetie zijn: Rialtobrug, Ponte dell'Accademia en Calatavabrug en nog vele andere bruggen waar je overheen kunt wandelen en sommige onder door kan varen.

Venetie staat natuurlijk bekend vanwege zijn gondeltochten.

De verschillende bezienswaardigheden zijn: Het Piazzo San Marco of San Marcoplein, voor de basiliek is het grote plein, en het enige dat Piazza heet. Er is ook een plein in Venetie dat heet Campo, op het plein staat sinds de twaalfde eeuw de Campanille, de klokkentoren van de Basiliek van San Marco. In de noordwand van het plein bevindt zich nog de Torre dell' Orologio, tussen veertienhonderd en vijftienhonderd gebouwd door Mauro Codussi, als een vonder van techniek. En nog vele andere bezienswaardigheden, monumenten of paleizen te bezichtigen.

Aantal musea die je kunt gaan bezichtigen zijn: Fondaziono Bevilacqua La Masa, Museo Fortun, Palazzo Grossi en nog vele andere musea's. In deze musea's zijn heelveel verschillende soorten kunst te vinden.

De evenementen die plaats vinden in Venetie: Het strand, het Lido was een van de eerste mondaine badplaatsen, hier is ook het filmfestival van Venetie.

Elke twee jaar wordt in Venetie de beroemde kunsttentoonstelling " Biennale van Venetie" gehouden.

Er vind jaarlijks het Venetiaans Carnaval plaats.

Op de derde zondag van juli is het Festa del Redentore, ter herinnering van de pestepidemie van ongeveer 1570 met groot vuurwerk.

Venetie bestaat uit meer dan honderd eilanden.

De klassieke gondel wordt vooral gebruikt door toeristen en voor speciale gebeurtenissen als bruiloften en begrafenissen. De inwoners van Venetie maken vooral gebruik van waterbussen (Vapretto) of van prive boten. Er zijn twee soorten waterbussen de langzame Vaporetti, die bij elke halte stoppen, en de snelle, die de tocht in circa drie kwartier maken lijn 1 en 82.