Valle D'Aosta Wintersport

Vakantie Valle D´ Aosta Wintersport

Valle D’ Aosta en Omgeving

Deze plek is gelegen in het noordwesten van Italië, in het westen grenst het gebied aan Frankrijk en in het noorden aan Zwitserland. De afstand tussen Utrecht en Turijn is ongeveer 1050 kilometer.

Belangrijkste toeristische gebieden:

Valle d’Aosta ook wel Aosta Vallei genoemd, dit is een gebied met veel wintersport en berg mogelijkheden. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Monta Rosa en de Matterhorn Zwitserland, en in het westen door de Mont Blanc in Frankrijk. De verschillende plaatsen voor wintersportbestemming Courmayeur, dat is gelegen tegen de Mont Blanc, Breuil-Cervinia is gelegen tegen de Matterhorn Cervino is Italiaans voor Matterhorn. Aosta is het centrum van het gebied. In de omgeving van Valle d’Aosta hebben wij het grensgebied met Frankrijk daar bevinden zich heelveel wintersportplaatsen, wat een zeer luxe wintersportplaats is SestriIn de omgeving van Valle d’Aosta hebben wij het grensgebied met Frankrijk daar bevinden zich heelveel wintersportplaatsen, wat een zeer luxe wintersportplaats is Sestrière. De verschillende excursiedoelen die te vinden zijn in omgeving is het plaatsje Turijn ook wel Torino genoemd. Deze stad is gelegen in de Po-vlakte en is het culturele centrum van de regio. Wat hier voornamelijk bekend is autofabrieken van Fiat, Alfa Romeo en Ferrari.

Belangrijke wetenswaardigheden het gebied is vanuit Frankrijk per auto bereikbaar via de Mont-Blanctunnel en vanuit Zwitserland via de Grote St.Bernhard tunnel. Hier bevind zich een bergachtig gebied met vele berg en wintersportmogelijkheden.