Val Gardena

Vakantie Val Gardena

Dit is het belangrijkste wintersportgebied van de Dolomieten, vaak aangeduid als Super Dolomieten. De verschillende wintersportplaatsen die hier te vinden zijn Otisei/St.Ulrich, Selva, Wolkenstein en Valbruna

Val Gardena in het Duits vertaald Gröden. Val Gardena is een Zuid Tiroolse Vallei dat bij veel wintersporters bekend is om de Sella Ronda.

Wat heel mooi is om te doen dat is om een rondtocht te maken langs Arabba deze route duurt ongeveer vijf tot zes uur, hier vind je middelzware pistes, deze tocht is erg afwisselend en verschillend en voor iedereen is de rode piste goed te doen.

Selva ook wel Wolkenstein genoemd is het kleinste van de drie dorpen in Val Gardena, dit dorp bied de beste mogelijkheden als vertrekpunt. Rond het dorp zijn verschillende Ski weides voor beginners.

Liefhebbers van Apres-Ski zijn op hun plaats in Ortisei, er zijn disco's, nachtclubs en kroegen. Ortsei heeft een autovrij centrum met authentieke huisjes.

De hoogste berg van Val Gardena is ongeveer drieduizentweehondertachtig hoog vanuit San Christina is er een busverbinding met de omliggende plaatsjes Ortisei en Selva.

Val Gardena staat in verbinding met het Ski gebied Dolomieten Superski, dat is uitgebreid met ongeveer vierhondervijftig liften en bijna twaalfhonderd kilometer aan pistes. Het weer is hier vaak goed, de mensen zijn erg gastvrij en het eten is lekker.