Toscane en Florence

Vakantie Toscane en Florence

Toscane ligt ten zuiden van de Povlakte en ten noorden van Rome. De afstand tussen Utrecht en Florence is ongeveer 1330 kilometer. De belangrijkste plaatsen in Florence, Firenze deze stad is gelegen in het binnenland van Toscane, aan de rivier de Arno. In dit kunstcentrum van Italië vindt men werken uit alle belangrijke kunsttijdperken. Toen Florence begon te groeien dat was in de vijftiende en zestiende eeuw ongeveer, toen werd deze stad groot dankzij de bankiersfamilie De Medici. Verschillende personen die bekend zijn geworden, waren Leonardo da Vinci, Michelangelo, Dante en Machiavelli. De belangrijke bezienswaardigheden die te vinden zijn, De Dom ( Santa Maria Del Fiore) met de Campanile toren en het Baptisterium doopkerk. Het Pallazo Vecchio, het stadhuis met onder andere fresco’s van Michelangelo. Het uffizzi museum, met de schildercollectie van de De Medici en Rubens, Rembrand en Rafaël. Er staat ook in Italië galerie van de academie van schone kunsten, met de David van Michelangelo. De Ponte Vecchio, dat is de beroemde Romeinse brug over de Arno, met toeristisch zilver en goudwinkeltjes. Het grootste paleis van Toscane is Palazzo Pitti, met schilderijen en porselein.

Wat verder nog erg interessant is in Toscane zijn de verschillende dorpen en plaatsen zoals, San Gimignano, dit is een erg mooie ommuurde stad op een heuvel met hoogste woontorens van Toscane. Het is tegelijkertijd ook een symbool van macht en welvaart.
Dan hebben wij het plaatsje Volterra met het Etruskisch museum. Lucca met boeiende textielmarkten. En er is ook nog een bekend kuuroord Montecatini Terme.

De belangrijke wetenswaardigheden is de kuststrook van de Rivièra di Toscane is een mogelijke verblijfplaats en uitvalsbasis voor een bezoek aan de Toscaanse kunststeden.
De badplaatsen aan deze kuststrook zijn, Marina di Massa, Marini di Bibbona en Viareggio, deze zandstranden zijn mooi en breed. Elba is een eiland gelegen voor de kust van Toscane. Dit eiland is een belangrijk excursiedoel vanwege het verblijf van Napoleon op dit eiland gedurende zijn verbanning. Zijn voormalige paleis in de hoofdstad Portoferraio is een trekpleister. Het Toscaanse landschap is heuvelachtig en sterk bebost, in het voor en na seizoen kan je het beste Toscane bezoeken. Ten oosten van Toscane liggen de Apennijnen, dit is de ruggengraat van Italië, hier vindt men uitgestrekte parken en goede mogelijkheden voor wandelaars en Skiërs. De streek Umbrië ligt ten zuiden van Toscane, deze plaats wordt vaak bezocht door veel Nederlandse toeristen. Hier bevindt zich ook het Lago Trasimeno, een kratermeer dat herinnert aan vulkanische activiteiten, en de belangrijke religieuze plaats Assissi dit is tevens ook de geboorteplaats van Heilige Franciscus. In het noorden van Toscane ligt de Marmerhoofdstad van de wereld, Carrara, vooral bekend vanwege het witte marmer. Tussen Florence en Siena ligt de wijnstreek Chianti.