Siena

Vakantie Siena

Deze stad is gelegen in het binnenland van Toscane, ongeveer zestig kilometer ten zuiden van Florence. Siena is altijd de grote concurrent geweest van de Florence met betrekking tot geldhandel. Deze stad is het best bewaarde voorbeeld van een middeleeuwse Italiaanse stad. Verschillende bezienswaardigheden die hier te vinden zijn, zijn het Piazzo del Campo, het schelpvormige plein voor het Palazzio Publico dit is het stadhuis, in het centrum van de stad. Op dit plein vindt twee keer per jaar een paardenrace plaats tussen de verschillende stadswijken de Palio, later als de race afgelopen is lopen de paarden ook nog door de kleine straatjes en steegjes. De Dom van Siena, die door de afwisseling van zwart en wit marmer een zebra-achtig uiterlijk heeft.

Siena wordt in Nederland Sienna genoemd. Siena is gelegen in het binnenland van Toscane, de hoofdstad van Siena is de gelijknamige stad Siena. Siena is gelegen in het binnenland van Toscane, zo een zestig kilometer ten zuiden van Toscane.

Siena is de grote concurrent van Florence met betrekking tot de geldhandel. Door dat het middeleeuwse stadsbeeld goed onderhouden is en de bijzondere geschiedenis van Siena, behoort Siena tot de belangrijkste toeristentrekkers van Italië.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn: het Piazza del Campo, het schelpvormige plein voor het Palazzo Publico, dit is het stadhuis in het centrum van de stad. De Dom van Siena, die door afwisseling van zwart en wit marmer een zebraachtig uiterlijk heeft. Dan heb je ook nog Pinacoteca met werken van Sienese kunstschilders uit de twaalfde eeuw en de vijftiende eeuw. De kathedraal van Siena Duomo di Siena, waarvan de bouw in de twaalfde eeuw werd aangevangen, dit is een van grote voorbeelden van de Italiaanse gothische architectuur. De belangrijkste facade ervan werd in 1380 voltooid. De klokkentoren en het doopfont ervan vormen een erg mooi geheel.

Torre del Mangia is een hoge klokkentoren van 102 meter hoog.

Op het plein Palazzo Publico op dit plein vindt twee keer per jaar paarden races plaats, deze wordt gehouden op twee juli en zestien augustus, tussen de verschillende stadswijken: De Palio. De Palio is zo belangrijk, dat een Italiaans spreekwoord zelfs luidt: Chi diece Siena, dice Palio, wie Siena zegt, zegt Palio. Het wordt gebruikt als twee zaken zo onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, dat men het ene niet zonder het andere kan noemen. Paardenrace is een erg belangrijk evenement voor Siena.

Museo Dell Opera Metropolitano Duomo.

Er zijn nog vele andere bezienswaardigheden en culturele bestemmingen te vinden en te bezichtigen, wat zeker de moeite waard is om naar toe te gaan. De mensen in Siena zijn heel erg gemoedelijk.