Regio Lazio

Vakantie Regio Lazio

DE REGIO LAZIO

De regio Lazio is gelegen aan de westkust van Midden-Italië, ten zuiden van de regio Toscane, aan de Tyrrheense zee. De afstand tussen Utrecht en Rome is ongeveer zestienhonderd kilometer.

De belangrijkste toeristische plaats is Rome, Rome is tevens ook de hoofdstad van italie, deze stad is gelegen aan de rivier de Tiber en heeft verschillende bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Vaticaanstad St. Pieter de belangrijkste kerk van het christendom met het ervoor gelegen St. Pietersplein. Dan is er natuurlijk ook het Vaticaans Museum, daar zijn één van de grootste kunstverzamelingen. Bekend is ook de Sixtijnse Kapel met schilderingen van Michelangelo, met name het Laatste oordeel.

Romeinse Restanten Het Antieke Rome

Daar staat het Forum Romanum, het oude politieke centrum, en dan is zijn er ook nog vele andere monumenten zoals Het Colosseum groot Amphitheater uit de Romeinse tijd.
Catacomben, de onderaardse begraafplaatsen van de eerste Christenen. De Thermen van Caracalla en Diocletianus, dat is een gezondheids en vermaakcentra. De havenstad Ostia, oude havenstad van Rome met vele opgravingen die geven een goed beeld van een antieke oude stad. Een heilige Christelijke plaats genaamd Het Pantheon. De Engelenburcht, mausoleum dat was voorheen een gevangenis en nu dient dit tot een museum. Verdere bezienswaardigheden vanaf de vijftiende eeuw, de Trevi fontein waar je een muntstuk in moet gooien, zodat je terug zult keren naar Rome, met het beeld van Neptunus. Spaanse trappen, brede en mooie trappengalerij, nu is dit vooral bekend als ontmoetingsplaats. Galleria Borghese, museum met werken van onder andere Bernini, Rubens en Raphaël, met daaromheen een erg mooi park. Piazza Navona, langwerpig plein met fonteinen, deze fonteinen zijn bekend vanwege straatkunstenaars.

Verdere belangrijke wetenswaardigheden zijn:

Rome stond aan de wieg van de Westerse cultuur en is het centrum van de Rooms-katholieke kerk. Verschillende Musea’s en bezienswaardigheden zijn op maandag gesloten. Het beste seizoen om Rome te gaan bezoeken is het voor en najaar.
Voornamelijk wordt Rome aangeboden door verschillende touroperators als citytrip, en als culturele rondreizen door Toscane. Het kleinste staatje van de wereld is Vaticaanstad 0,4 vierkante kilometer er zijn daar ongeveer 1000 inwoners. Het hoofd van Vaticaanstad is de Paus. Deze zelfstandige kerkstaat wordt beveiligd door een eigen Zwitserse garde.