Regio Veneti

Vakantie Regio Veneti

De Regio Veneto

Dit ligt aan de Noordoostkust van italie, aan de Golf van Venetië in de noordelijke bocht van de Adriatische Zee. De afstand tussen Utrecht en Venetië is ongeveer 1200 kilometer.

De belangrijkste toeristische plaats is Venetië, deze plaats is tevens een belangrijk toeristisch centrum met verschillende bezienswaardigheden. San Marco Basiliek, met Campanile, dat is een klokkentoren en het ervoor gelegen San Marcoplein, het centrum van de stad. Het Dogenpale is Doge betekend heerser van de stad, dit is een paleis uit de vijftiende eeuw kenmerkt de handelsmacht van de onafhankelijke stadsrepubliek Venetië. Dan zijn er ook nog souvenirwinkels en juweliers dat is te vinden over het Canal Grande de Rialtobrug. De verbinding tussen het Dogenpaleis en de gevangenis is genaamd Burg der Zuchten.

De andere wetenswaardigheden die leuk zijn om te weten zijn:

Wat erg kenmerkend is voor de stad zijn de vele gondels en ‘vaporetti’ dit zijn motorboten die dienst doen als stadsbus, de gondeltochten door het Canal Grande, de hoofdstraat van de stad, vormen een vast excursiepunt bij de bezichtiging van de stad. Venetië ligt op een lagune op vier kilometer van het vasteland, de stad ligt op meer dan 100 eilanden, die met elkaar verbonden worden door honderden bruggen. Er worden ook verschillende cruises gedaan vanuit Venetië over de Adriatische Zee en de Griekse eilanden. Er komen heelveel toeristen in Venetië waardoor er veel mensenmassa’s zijn de daaruit voortvloeiende vervuiling is erg groot, daarom worden auto’s zoveel mogelijk uit de stad geweerd. Stranden zijn hier te vinden op Lido di Venezia en Lido di Jesolo. De gevleugelde bronzen leeuw is het symbool van Venetië. Stad der geliefden wordt Venetië ook vaak genoemd.