Pisa

Vakantie Pisa

Pisa is een havenstad die gelegen is aan de monding van de Arno aan de Ligurische Zee, Pisa ligt in de regio Toscane. Pisa is tevens de hoofdstad van de provincie Pisa. Pisana betekent enkelvoud en Pisani betekent meervoud.

De stad is vooral beroemd vanwege zijn scheve toren, naar horen zeggen liet Galileo voorwerpen van deze toren naar beneden vallen om de val eigenschappen te bestuderen.

Verschillende bezienwaardigheden die hier te vinden zijn: Het Piazza dei Miracoli, dit wordt het plein der wonderen genoemd, met de Dom van Pisa (Romaans), hier vind je de doopkerk de naam van deze kerk is Baptisterium. En natuurlijk niet te vergeten de scheve toren van Pisa, dit is een campanille een vrijstaand klokkentoren.

Als je de Pisa toren wilt bezichtigen, moet je genoeg geld meenemen, om deze toren te mogen beklimmen is behoorlijk prijzig, helemaal als je met een gezin gaat.

In de middeleeuwen was Pisa een van de vier maritieme republieken van Italië, samen met Genua, Venetie en Amalfi. In de twaalfde en dertiende eeuw veroverde Pisa de stadstaat Sardinië. In ongeveer 1280 werd Pisa verslagen door Genua.

De bekendste Pisaan ooit was Galileo Galilei, heeft zijn naam gegeven aan de internationale luchthaven van Pisa, belangrijkste luchthaven van Toscane.

De verschillende musea's die je kunt gaan bezoeken zijn: Zoologische museum, Domus Mazziniana, Museo delle Sinopie en nog vele andere musea's.

De evenementen in Pisa zijn: Regatta Storica Di San Ranieri, Galileo Galilei award.

Pisa de stad om daar naar toe te gaan is zeker een aanrader, altijd erg druk met toeristen, wat je er ook kan vinden zijn verschillende marktkraampjes, die hele leuke dingen verkopen.