Napels

Vakantie Napels

Napels ligt aan de zee aan de Golf van Napels. Vanaf de stad ziet men over het water de vulkaanse Vesuvius, waar aan de voet, de ruïnes van Pompei en Herculaneum liggen. Napels is een bruisende havenstad met mooie kerken en paleizen, met veel armoedige volkswijken.

De belangrijkste attractie in Napels, is het Muzeo Nazionale dit is een Nationaal Archeologisch Museum, waarin men een groot deel van de opgravingen uit Pompei heeft verzameld.

Vesuvius is een van de drie bekende nog werkende vulkanen in Italië. Pompei en Herculaneum deze twee steden zijn in in de jaren zeventig na Christus bij een uitbarsting van de Vesuvius bedolven onder een lava laag van ongeveer vijf meter dikte. Sinds het midden van de achttiende eeuw is men bezig deze steden op te graven.

Paestum, men treft hier een enorm Grieks tempelcomplex aan.

Napels in het Italiaans Napoli en Napolitaans, Napule is de derde stad van Italië, en de grootste van de Mezzogiorno dit ligt in Zuid Italië.

Napels is de hoofdstad van de regio Campanië en van de provincie Napels. Napels heeft een eigen dialect, het Napolitaans, dat erg afwijkt van van het Italiaans dat men, het met recht een taal zou kunnen noemen. Deze taal is vergelijkbaar met het Catalaans in Spanje.

Napels heeft het oudste actieve Opera Theater van Europa, San Carlo, dat in de jaren achttienhonderd de val de Bourbons beleefde.

De opening van de kabelspoorweg, op de helling van de Vesuvius was de inspiratie voor het schrijven van het beroemde lied Funiculli en Funicula. Dit lied zou het begin worden van een traditie, van vele beroemde Napolitaanse liederen. Waaronder O Sole Mio, Santa Lucia en Toma a Surriento.

Napels heeft nog steeds sterke banden met Sicilië en in het bijzonder Palermo.

Napels heeft veel Italiaanse typische gerechten, de meeste zijn afkomstig uit Napels, of zijn bekend geworden via Napels. Zoals Pizza, Italiaans ijs, Espresso en Spaghetti.

Aantal Musea's die hier in Napels erg belangrijk zijn: Museo di Capodimonte, Certosa e Musea di San Martino, Museo Archeologico Nazionale. En nog andere musea's zijn Museo di Etnopreistoria, Quadreria dei Girolamini, Museo di Etnopreistoria, Quadreria dei Girolmini, Museo Anatomico en in Napels zijn er nog zoveel andere mooie musea's te bezichtigen.

De bekende uitspraak van Napels is, Napels zien en dan sterven, wordt toegeschreven aan Goethe, waarmee hij wou zeggen dat Napels het mooiste is wat men in een mensen leven kan zien. Er lig in de buurt van Napels een klein dorpje dat heet Morte deze naam betekend sterven.