Milaan

Vakantie Milaan

Milaan in het Italiaans Milano en in het Duits Mailand. Milaan is de tweede stad van italie en de belangrijkste stad van noord Italie. De naam Milaan komt van het Latijnse Mediolanum, dit betekent in het midden van de vlakte, Milaan de stad ligt in het midden van de Po vlakte. Milaan ligt ten noordoosten van Turijn en ten westen van Verona.

Milaan is de hoofdstad van een provincie en een regio, deze provincie heet Milaan en de regio heet Lombardije.

Verschillende bezienswaardigheden zijn de Scala een van de beroemdste operagebouwen ter wereld. De Gohische Dom aan de Piazza del Duomo, het middelpunt van de stad. De trendy mode gallerijen bijvoorbeeld Galleria Vittorio en Emanuellell.

De kerk Santa Maria, de Kanalenbuurt, Castello Sforzesco en nog vele andere bezienswaardigheden.

In het klooster Santa Maria delle Grazie, waar de Da Vinci's beroemde muurschildering van het laatste avondmaal zich bevindt.

Milaan is ook het startpunt van de belangrijke wielerwedstrijd Milaan-San Remo.

Verschillende musea's die te bezoeken en te bezichtigen zijn, museo Poldi Pezzoli, Pinocoteca di Brera, museo Bagatti Valsecchi, museo Minguzzi en nog heelveel andere musea's.

De twee grote voetbalclubs in Milaan zijn AC-Milan en Internazionale, die beide een stadion delen. Wanneer AC-Milan een thuis wedstrijd speelt draagt het de naam San Siro en wanneer Internazionale thuis speelt dan heet het Stadio Giuseppe Meazza.

Er zijn ook heelveel markten in Milaan te zien.