Comomeer en Gardameer

Vakantie Comomeer en Gardameer

Italiaans Merengebied

Deze meren zijn gelegen in het cantrale deel van noord-italie, ten noorden van de Po-vlakte. De afstand vanuit Utrecht naar Lugano is ongeveer 1000 kilometer.

De belangrijkste toeristische gebieden Lago Maggiore dit grote meer ligt het meest westelijk en het ligt ook gedeeltelijk in Zwitserland. Stresa is de belangrijkste toeristenplaats in Italië aan het meer. Dan zijn er natuurlijk in Italië nog veel meer meren te bekennen wij gaan de meren eèn voor eèn af.

Lago di Como, Comomeer / Lago di Lecco dit meer is gelegen ten noorden van Milaan hier is ook weer een rijke vegetatie te vinden.

Como in dit gedeelte is dit de belangrijkste toeristenplaats de drukste en mooiste kant is de westelijke oever.

Gardameer ook wel Lago di Garda genoemd dit meer ligt het meest oostelijk en is tevens het grootste meer 52 kilometer lang en op zijn breedst 18 kilometer. Dit meer is voornamelijk bekend door de vele surfmogelijkheden. De belangrijkste toeristenplaatsen zijn Riva en Garda. De overige plaatsen zijn onder andere Torbole, Bardolino, Sirmione en Peschiera met attractiepark Gardaland.

De verschillende excursiedoelen die vanuit het merengebied ondernomen kunnen worden zijn: De Boromeïsche eilanden met subtropische vegetatie, die gelegen zijn in het Lago Maggiore . Boot en touringcartochten op en rond de meren. Bezoek aan de Dolomieten is goed te doen vanuit het Gardameer.

Milaan met de volgende bezienswaardigheden de Scala één van de grootste operagebouwen ter wereld. De Gotische Dom aan de Piazza del Duomo, het middelpunt van de stad. Je hebt ook nog verschillende modegallerijen zoals Galleria Vittorio Emanuelle 2. In het plaatsje Verona zijn er operavoorstellingen die u kunt bezichtigen in het Romeinse theater Aïda van Verdi. Het beroemde balkon van Romeo en Julia, de plaats waar beroemde liefdesscènes zich hebben afgespeeld van Shakespeare.

De meren zijn ontstaan in door de ijstijden gevormde bekkens, het zijn gletsjermeren. Het Gardameer wordt het meest bezocht door het toerisme en het is ook het bekendste meer van Italië. Heeft zowel ruige bergkarakter van de Alpen als het Subtropische van de Middellandse Zee. Deze stranden bestaan grotendeels uit grind en kiezelstenen. Dit gebied is bereikbaar vanuit Zwitserland via de Simplontunnel, de Gotthardtunnel, en de San Bernardinotunnel. En vanuit Oostenrijk is deze plek te bereiken via de Brennerautobahn, met de Europabrücke, de toegangspoort. Milaan heeft prachtige oude gebouwen deze stad staat bekend vanwege mode en design. Topontwerpers als Valentino, Armani en Gucci hebben hier hun thuishaven.

Como en Comomeer ( Lago Di Como)

Gardameer (Lago di Garda)